Mar ornamental - comestibil sau necomestibil?

Toate merele ornamentale sunt comestibile - nu toate sunt o plăcere

Merele ornamentale nu sunt otrăvitoare. Având în vedere valoarea lor pitorească a bijuteriilor, inofensivitatea este încă pusă sub semnul întrebării. O astfel de cornucopie de frumusețe florală nu este asociată rareori cu un conținut de otravă rău în sălbăticie. De fapt, puteți mânca în siguranță fructele mici, deoarece acestea nu conțin ingrediente care să aibă un efect neplăcut asupra oamenilor sau animalelor.

citește și

  • Când este crabapple în plină floare?
  • Cum se procesează crabapple în jeleu, piure și fructe
  • Este crabapple otrăvitor?

Desigur, felul în care vă bucurați de bucătărie este o altă problemă. Cu cât fructul este mai mic, cu atât pulpa este mai fermă și mai tare. De obicei, puteți mânca mere mai mari ornamentale proaspete din copac, în timp ce exemplarele de mărimea mazării tind să vă strângă palatul.

Aceste soiuri au gust proaspăt din copac

Următoarele soiuri de mere sunt o sărbătoare pentru simțuri. Nu numai că încântă cu florile lor pitorești și frunzele verzi luxuriante, ci ne oferă și fructe suculente pe care le poți mânca în timpul recoltei.

  • John Downie: un soi istoric care a produs fructe galbene-portocalii, roșii, flăcate, acre încă din secolul al XIX-lea
  • Eleyi: Merele roșii de vin cu un gust acru și fructat se dezvoltă pe ramuri ușor deasupra
  • Butterball: Fructele mari de 3-4 cm, galbene, se prezintă cu obrajii roșii toamna și vă invită la gustare

În acest moment nu trebuie ascuns faptul că merele ornamentale nu pot ține o lumânare fraților lor mari Malus domestica atunci când vine vorba de bucurie de fructe. Adevărata valoare a hibrizilor Malus se bazează pe valoarea lor ridicată a bijuteriilor, care se întinde pe toate anotimpurile.

Idei de rețete pentru tot ce are legătură cu merele de crab

Nu-ți place să mănânci mere ornamentale proaspete din copac? Apoi, există o mulțime de opțiuni de preparare delicioase. Am reunit aici câteva dintre cele mai inteligente idei de rețete:

  • Dulceață de mere de crab, de ex. B. din 1,2 kg de fructe, 500 g de zahăr conservant, condimentat cu suc de lămâie, scorțișoară, ghimbir și o picătură de rom
  • Schnapps de fructe, de ex. B. din 400 g mere și 1 l coniac de fructe, se lasă timp de 14 zile
  • Jeleu Crabapple-orange B. din 800 g mere ornamentale, 2 portocale, 500 g zahăr, condimentate cu cardamom și cuișoare

Merele ornamentale sunt deosebit de tentante ca topping pe masă. Pentru a face acest lucru, fructele decojite sunt fierte timp de 5-10 minute într-un amestec de apă, calvados și suc de lămâie. Se amestecă untul, zahărul, ouăle, smântâna, făina și praful de copt într-un aluat de prăjitură care se toarnă în golurile unei tăvi de copt pentru brioșe. Pre-coaceți timp de 10 minute, apăsați merele ornamentale și terminați coacerea.

sfaturi

Sistemul radicular este conceput pentru a fi atât de tolerant încât puteți planta decorativ mere ornamentale cu alte flori de primăvară și plante perene. Cu lalele, narcise, uitați-mă sau anemonele din lemn, puteți crea un aspect romantic în perioada de înflorire din primăvară. În cursul următor al anului se adaugă plante perene de vară, cum ar fi cranesbills, șarpe, astri, phlox sau margarete.