Plantarea unui arțar - cum să plantați un arțar în grădina dvs.

Când este cel mai bun moment pentru plantarea arțarilor?

Dacă puneți un arțar în pământ în toamnă, tânărul va prinde rădăcini la timp pentru iarnă. Această alegere de curmale oferă copacului de foioase un avantaj vital de creștere primăvara și reduce nevoia de udare în primul an de stând. O excepție se aplică arțarului japonez (Acer palmatum) și soiurilor sale. Deoarece acești copaci sunt sensibili la îngheț, vă recomandăm să le plantați primăvara.

citește și

 • Cum să tăiați arțarul corect - instrucțiuni pentru tăierea copacilor
 • Tăierea arțarului de scorțișoară - cum să o faci bine
 • Transplantul de arțar - Iată cum să o faci corect

Care locație este perfectă?

Puteți oferi unui arțar în această locație condițiile cadru ideale pentru o viață lungă a copacului:

 • Soare până la umbră parțială fără soare aprins la amiază
 • Cald și la adăpost de vânt
 • Sol bogat în substanțe nutritive, slab, cu humus

Locațiile nepotrivite sunt locații cu lumină slabă, expuse la vânt, cu sol umed și acid de mlaștină. Valoarea optimă a pH-ului pentru speciile native de arțar este cuprinsă între 6,0 și 8,0. Speciile și soiurile asiatice se descurcă bine la un pH cuprins între 5,0 și 6,5.

Cum merg să plantez corect, pas cu pas?

Pentru a planta în mod expert un arțar tânăr, cu o înălțime cuprinsă între 120 și 160 cm, aveți nevoie de următoarele materiale: pică, 3 stâlpi de lemn ascuțiți, impregnați, de 250 cm lungime, compost, frânghie de cocos, baros, scară și mănuși. Cum să plantați corect un arțar:

 • Săpați o gaură de plantare cu lățimea și adâncimea de două ori a rădăcinii
 • Îngrămădiți excavarea de lângă groapă și adăugați compost la o treime
 • Trageți vasul recipientului de pe bila de rădăcină, nu îndepărtați pânza organică de bilă
 • Așezați copacul în mijlocul gropii și deschideți pânza de balot
 • Umpleți golurile cu solul îmbogățit până când arborele nu se mai înclină

Îndreptați arțarul, completați restul solului și călcați-l. Folosiți barosul pentru a ciocăni stâlpii de sprijin adânci de 50 cm în pământ, la o distanță de 30 cm de trunchi. Conectați stâlpii și portbagajul din lemn cu frânghia de cocos pentru stabilitate rezistentă la furtuni. Dacă aveți în continuare îngrijorări cu privire la stabilitate, înșurubați capetele superioare ale stâlpilor din lemn cu bare transversale.

Janta de turnare optimizează alimentarea cu apă - așa funcționează

Un arțar proaspăt plantat are o cerere mare de apă. Înconjurați locul de plantare cu un perete de pământ de 10 cm înălțime ca margine de turnare și completați cel puțin 5 litri de apă. Pentru a proteja împotriva deshidratării, vă recomandăm un strat gros de mulci din scoarță.

sfaturi

În ciuda tuturor grijilor acordate în alegerea unei locații, spațiul de grădină ales se poate dovedi, retrospectiv, a fi inadecvat. Puteți transplanta cu ușurință un arțar în primii cinci ani de la stat. Cel mai bun anotimp pentru mutare este toamna după căderea frunzelor.

Arțar japonez 'Burgundy' 11,72 EUR Cumpărați la baldur Arțar japonez 'Katsura' 11,72 EUR Cumpărați la baldur Colecție de arțar japonez 19,52 EUR Cumpărați la baldur