Cactuși fără spini - Aceste soiuri sunt fără spini

Specii de cactus fără spini - o privire de ansamblu

La începutul evoluției lor, cactușii nu aveau spini. De-a lungul a milioane de ani, cactușii din deșert au fost nevoiți să se adapteze condițiilor climatice uscate și calde. Pentru a face acest lucru, au învățat să păstreze apa în frunze, lăstari și trunchiuri. În plus, și-au ondulat frunzele în spini pentru a reduce evaporarea.

citește și

 • Cactușii pot tolera înghețul? - Sfaturi despre speciile de cactus rezistente
 • Așa se dezvoltă cactușii pe pervaz - sfaturi pentru cea mai bună îngrijire
 • Ce lumină doresc cactușii? - Sfaturi despre locație

Cu toate acestea, cactușii din pădurile tropicale sud-americane nu au fost obligați să ia aceste măsuri. Următoarele specii și soiuri continuă să prospere ca cactuși de frunze și au doar peri delicate în loc de spini:

 • Cactuți de Crăciun (Schlumberga)
 • Cactuți de Paște (Hatiora - până de curând Rhipsalidopsis)
 • Cactus cobbler (Disocactus ackermannii)
 • Cactuși cu frunze agățate (Epiphyllum)
 • Cactus de vâsc, cactus cu tijă (Rhipsalis)

La fel ca multe plante din pădurea tropicală, cactușii cu frunze prosperă epifit în casa lor, sus pe ramurile unor giganți maiestuoși din junglă. Florile sale de până la 30 cm dezvoltă numeroase specii sălbatice noaptea. Soiuri bine cunoscute, pe de altă parte, ne încântă cu o perioadă de înflorire de lungă durată în timpul zilei, cum ar fi „Împărăteasa Germană” (Disocactus phyllanthoides).

Soare plin nedorit - sfaturi despre locația ideală

Acasă, în pădurile tropicale și pădurile montane din America de Sud, cactușii fără spini pun cerințe diferite asupra locației decât colegii lor spinoși din deșert. Cactușii cu frunze își doresc un loc parțial umbrit la fereastra de est sau de vest, unde nu pot intra sub lumina directă a soarelui la prânz. În plus, o umiditate crescută de 60 până la 70% este un avantaj.

Cum să îngrijiți în mod corespunzător cactușii din frunze

În timp ce puteți planta chiar cactuși de deșert în nisip, cactușii fără țepi prosperă într-un substrat bogat în nutrienți, slăbit și ușor acid. Solul de rododendron, pe care îl puteți optimiza cu seramis, granulat de lavă (13,76 € la Amazon *) sau substrat de coajă de pin cu cereale fine, este potrivit pentru acest scop. Următoarele măsuri sunt importante în programul de întreținere:

 • Se toarnă apă fără var atunci când suprafața substratului este uscată
 • Pulverizați întreaga plantă cu apă moale la fiecare 1-2 zile
 • Din martie până în septembrie, aplicați îngrășământ lichid la fiecare 14 zile cu un îngrășământ special pentru cactușii din frunze

Deoarece cactușii din frunze nu prosperă ca plante suculente, tăierea este ușor posibilă în orice moment. Scurtați lăstarii prea lungi cu foarfece ascuțite și dezinfectate. Cel mai bun moment pentru tăiere este la sfârșitul hibernării.

sfaturi

Deși cactușii cu și fără coloane vertebrale diferă semnificativ în ceea ce privește cerințele lor de îngrijire, ei se unesc când vine vorba de hibernare. Cu câteva excepții, o somnolență rece este esențială pentru ca plantele exotice să-și dezvolte mugurii. Din octombrie / noiembrie până în februarie / martie, frumusețile extravagante rămân într-o locație luminoasă la temperaturi de aproximativ 10 grade Celsius.