Este falsul mușețel otrăvitor? - Riscuri și probabilități de confuzie

Varietate de specii de mușețel

Mușețelul lui Dyer, mușețelul câinelui sau mușețelul greșit sau inodor - există o multitudine de plante care arată confuz asemănătoare cu mușețelul real. Cu toate acestea, aceste mușețe false nu au niciun efect medicinal și, prin urmare, nu prezintă niciun interes nici colecționarului, nici grădinarului. Deci, dacă doriți să mergeți la vânătoare de mușețel adevărat, ar trebui să memorați bine caracteristicile acestuia sau să luați cu voi o carte de identificare.

Mușețelul fals nu este otrăvitor

Dar nu vă faceți griji: spre deosebire de multe intrări pe forum sau consiliul bunicii, mușețelii falși nu sunt nici otrăvitori pentru oameni, nici pentru animale - sunt ineficienți numai pentru scopurile medicinale intenționate sau, desigur, nu au gust de mușețel adevărat.

Sfaturi și trucuri

Mușețelul adevărat este bun și pentru animale și nu este în niciun caz otrăvitor, așa cum se pretinde uneori. De exemplu, multe pisici adoră mușețelul și mai ales ceaiul de mușețel. Cu toate acestea, proprietarii de cai ar trebui să fie atenți: unii oameni au confundat tufa foarte otrăvitoare cu o specie de mușețel.

IJA