Tăierea ierbii de sânge - când și cum se face?

Tăiați iarba de sânge primăvara

Iarba de sânge provine din tezaurul verde din Japonia, ceea ce duce la o rezistență condiționată la iarnă. O locație însorită și caldă nu este suficientă pentru ca iarba ornamentală magnifică să supraviețuiască sezonului rece cu o sănătate bună. Adunând tulpinile ca un bastion în jurul inimii plantei, frigul înghețat și umezeala de iarnă sunt menținute la distanță. Ca urmare, fereastra de timp pentru tăiere se deschide primăvara. Pe drum acolo, legați tulpinile moarte cu un șnur în toamnă. Această precauție aduce o contribuție suplimentară la iernarea nedeteriorată.

citește și

  • Tăierea corectă a ierbii - sfaturi privind sincronizarea și tăierea
  • Tunderea arțarului norvegian fără cusur - sfaturi privind sincronizarea și tăierea
  • Tăierea arțarului argintiu - sfaturi despre când și cum se taie

Tăiați bucățile de iarbă în ciorchini

După sfârșitul perioadei principale de îngheț, tulpinile moarte și-au îndeplinit funcția de protecție pentru iarba de sânge. Înainte de apariția vârfurilor verzi ale lăstarului proaspăt, tăierea se află în programul de întreținere. Cum să tăiați corect iarba ornamentală:

  • Tăiați iarbă de sânge din exterior
  • Prindeți tulpinile în ciorchini cu o mână
  • Tăiați la 5-10 cm cu cealaltă mână

O seceră perenă este ideală ca instrument de tăiere. Cu o lamă curbată, instrumentul asiatic amintește de o coasă tradițională de format mic. Faptul că lama se taie cu tensiune și nu cu presiune garantează mai multă siguranță la tăiere. Alternativ, puteți tăia iarba de sânge cu tăietori de gard viu (135,56 € la Amazon *) sau cu foarfece cu un mecanism de bypass.

Nu fără mănuși

Numele iarbă de sânge capătă un sens înfricoșător atunci când grădinarul subestimează marginile ascuțite ale tulpinii. Înainte de a vă dedica îngrijirii tăieturii, vă rugăm să vă îmbrăcați mănuși rezistente la tăieturi, cu mansete lungi. Contactul imediat al pielii cu marginile ascuțite ale frunzelor cauzează inevitabil răni dureroase.

Tăiați iarbă de sânge în găleată

Cu o înălțime și o lățime maximă de 40 de centimetri, iarba de sânge este predestinată pentru cultivare în cadă. Această variantă este, desigur, în detrimentul rezistenței la iarnă. În volumul limitat de substrat, bila radiculară este vulnerabilă la îngheț sever. Pentru iernare, iarba de sânge trebuie așezată într-o oală într-un loc de iarnă fără îngheț.

Dacă bijuteria asiatică trebuie să împartă camera cu alți invitați florali de iarnă, aceasta poate fi tăiată în toamnă. Așteptați până când toate frunzele s-au ridicat și s-au uscat. Apoi tăiați ochiul până la o lățime de mână deasupra substratului. Acest lucru are avantajul că masa redusă a frunzelor reduce posibilele suprafețe de atac pentru dăunătorii de iarnă.

sfaturi

Tunderea ierbii de foioase lasă munți de tăieturi. Pentru eliminarea pe grămada de compost, tulpinile moarte de iarbă de sânge, stuf chinezesc sau iarbă mai curată de pennon sunt potrivite doar parțial, deoarece procesul de descompunere este foarte lent. Butașii mărunțiți sau tăiați pot fi folosiți ca mulci (99,99 € la Amazon *) în paturi de legume sau căpșuni și ca așternut în cușcă.