Semințe de Nasturtium - cumpărați, semănați și folosiți

De unde obțineți semințe de nasturțium?

Puteți cumpăra semințe de nasturțium în supermarket sau în pepiniere, dar le puteți comanda și prin corespondență sau pe internet. Cu toate acestea, dacă căutați o varietate specială sau o culoare neobișnuită a florilor, atunci ar trebui să vă uitați în jur în magazinele specializate. Acolo veți găsi și capricii cu flori negre, albe sau roz, de exemplu.

citește și

  • Cât durează nasturțiul să germineze?
  • Nasturțiul este otrăvitor?
  • Nasturțiul este rezistent?

Puteți crește nasturții din propriile semințe?

Puteți crește nasturții din propriile semințe relativ ușor. Când colectați semințele, asigurați-vă că le uscați bine, astfel încât să nu înceapă să se mucegăiască. Dacă sunt păstrate într-un loc întunecat și uscat, puteți păstra semințele până în primăvara viitoare.

Semănați capricii

Puteți să însămânțați năsturci afară, chiar în locul în care doriți să stea. Cu toate acestea, ar trebui să așteptați până la mijlocul lunii mai și să semănați numai după sfinții de gheață, deoarece nasturțiile nu sunt rezistente la îngheț. Îi place soarele și căldura, dar tolerează și umbra.

Puneți semințele individual sau în perechi în găuri mici în pământ și acoperiți-le cu aproximativ unu până la doi centimetri de sol. Păstrați semințele bine umede în perioada de germinare. Primele răsaduri trebuie să fie vizibile după aproximativ 10 până la 20 de zile.

Semințele de nasturtium sunt comestibile?

Semințele de Nasturtium sunt comestibile. La fel ca celelalte părți ale plantei, au gust picant și ușor fierbinte. Dacă sunt încă imaturi și moi, puteți mura semințele ca înlocuitor al caperului, la fel ca mugurii nedeschise.

Fierbeți scurt semințele într-un bulion de oțet, sare și apă. Se toarnă acest amestec într-un pahar curat, de îndepărtat, chiar sub bord, în timp ce este încă fierbinte și se sigilează imediat bine. Dacă așezați paharul într-un loc întunecat și răcoros, „caperele false” pot fi păstrate timp de câteva luni sau chiar ani.

De asemenea, puteți lăsa semințele să se coacă și apoi să le usuce. Se vor păstra câteva luni dacă sunt păstrate într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Pot fi perfect măcinate într-o moară de condimente sau mortar, apoi le puteți folosi pentru a vă condimenta delicioase felurile de mâncare.

Esențialul pe scurt:

  • comestibil
  • picant și ușor fierbinte
  • ca „înlocuitor al caperului”
  • Se usucă bine semințele înainte de semănat

Sfaturi și trucuri

Puteți face înlocuitori de capere foarte gustoși din semințele necoapte cu puțin efort.