Sloa este otrăvitoare? - Riscuri de sanatate

Sigur pentru adulți

Amigdalina glicozidică a acidului prusic conținută în miez este transformată în acid prusic în organism. Cu toate acestea, conținutul acestei substanțe în sâmburii sloe este mult mai mic decât în ​​sâmburii de migdale amare, mere sau caise. Chiar dacă marinezi fructele prunei în alcool timp de câteva săptămâni pentru a face o licoare aromată, doar o cantitate mică de glicozidă va trece în băutură și otrăvirea este exclusă cu cantitățile consumate de obicei.

citește și

  • Pragul - locația perfectă pentru frumosul peisaj din lemn
  • Sloe reto produce fructe mari, cu o aromă rafinată
  • Sloe - un bonsai atractiv și ușor de întreținut

Dacă copiii consumă cantități mari de sâmburi, poate fi periculos, deoarece corpul copilului nu poate neutraliza otrava suficient de repede! Dacă copilul dumneavoastră a mâncat din greșeală o cantitate mare de fructe, trebuie să consultați imediat un medic.

Fructe de prune - un tratament pentru păsări

Tufișurile groase de spini ale arbuștilor oferă adăpost pentru numeroase păsări și cu greu pot fi pătrunse de dușmani. Datorită dimensiunii și culorii lor, fructele de pădure sunt un aliment popular pentru locuitorii cu pene, care pot folosi pulpa doar datorită miezului otrăvitor. Miezul sloe este excretat nedigerat și ajunge în zone îndepărtate cu fecalele animalelor.

Valoroasă plantă medicinală

Întrucât ingredientele boabelor crude de prunjă au un puternic efect astringent și laxativ, ele nu sunt potrivite pentru consumul brut. Taninurile conținute în cantități mari sunt responsabile pentru gustul acru neplăcut. Rămâne o senzație blândă și amorțită pe limbă și mucoase.

Datorită acestor ingrediente valoroase, toate părțile vegetale ale mușchiului sunt utilizate în natură. Hildegard von Bingen și Sebastian Kneipp raportează deja despre efectele pozitive ale pruncii asupra sănătății. O infuzie din flori sau frunze de prunjă este potrivită ca.

  • laxativ blând
  • remediu blând pentru tuse și răceli
  • Medicament natural eficient pentru drenaj.

Efectele secundare nu sunt de temut în doze terapeutice. Cu toate acestea, trebuie să consultați un medic sau un medic alternativ în caz de reclamații înainte de utilizare.

Sfaturi și trucuri

Prădul este considerat un om sănătos. În primăvară, puteți colecta singur flori de prune pentru a face ceai și a le usca.