Păstrarea Dipladeniei ca plantă de apartament - așa se simte Mandevilla acasă

Cum îmi pasă de Dipladenia în interior?

Indiferent dacă vă plantați Dipladenia în interior sau în aer liber, acesta vrea întotdeauna să fie cald și ușor. Acest lucru se aplică soiurilor originale de Mandevilla, precum și Sundaville crescute din acesta. Prin urmare, este recomandabil un loc pe pervazul cald al ferestrei, dar soarele de la prânz nu ar trebui să strălucească acolo neprotejat mult timp.

citește și

  • Pot planta Dipladenia pe balconul meu?
  • Cum să repotați Dipladenia - sfaturi și trucuri
  • De ce nu înflorește Dipladenia mea?

La temperaturi sub aproximativ 20 ° C, Mandevilla poate să nu înflorească sau cel puțin mai puțin decât se aștepta. Deci dormitorul nu este o locație potrivită. Nu vă udați Dipladenia prea mult, nu are nevoie de multă apă, dar nu ar trebui să fie complet uscată. De asemenea, nu-i place împotmolirea. Mandevilla, pe de altă parte, are nevoie de îngrășământ în mod regulat în perioada de înflorire.

Dipladenia are nevoie de îngrijire specială pentru iarnă?

Oferiți-i Dipladeniei o hibernare sau nu va înflori pentru anul următor. Pentru a face acest lucru, așezați planta puțin mai rece, într-o cameră cu aproximativ 8 ° C până la 15 ° C. Nu folosiți îngrășăminte și udați planta puțin mai puțin decât în ​​lunile de vară.

Puteți să vă reduceți Dipladenia puțin înainte de a vă muta în cartierele de iarnă, dar puteți face asta în primăvară. Dar nu tăiați prea târziu, altfel formarea înfloririi va întârzia.

Esențialul pe scurt:

  • locație luminoasă, caldă, fără curenți de aer
  • mai rece iarna (hibernare)
  • Udați moderat vara și puțin iarna
  • fertilizați numai în perioada de înflorire, eventual începeți cu puțin timp înainte

sfaturi

Cu Dipladenia veți obține o plantă foarte atractivă și cu înflorire lungă în camera dvs. de zi. Cu toate acestea, are nevoie de o hibernare pentru a înflori abundent din nou și din nou.