Tăierea trandafirilor de acoperire a solului - când, cum, cât și de ce?

Subțire în toamnă sau primăvară

Sunt cei care nu taie trandafirii de acoperire până la primăvară, dar sunt și cei care îi tăie toamna. Când vă tăiați acoperirea solului, trandafirii depinde de voi! Practic, însă, este mai recomandată tăierea primăvara, deoarece lăstarii înghețați de îngheț pot fi îndepărtați imediat.

citește și

 • Tăierea trandafirilor de acoperire a solului: primăvara sau toamna?
 • Îngrijirea trandafirilor de acoperire a solului: tăiere, fertilizare și multe altele
 • Care este distanța de plantare între trandafiri de acoperire a solului?

Când tăiați primăvara sau toamna, tăiați următoarele:

 • lăstari vechi
 • lăstari ofiliți
 • lăstari bolnavi
 • lăstari slabi
 • lăstari morți
 • lăstari în creștere interioară
 • încrucișarea lăstarilor
 • lăstarii crescând în jos
 • Lăstari sălbatici

Tăiați puternic la fiecare 4 până la 5 ani

Spre deosebire de trandafirii hibrizi de ceai, trandafirii de rambler și trandafiri de arbust, trandafirii de acoperire a solului trebuie tăiați sever la fiecare 4 până la 5 ani. Acest lucru le menține creșterea compactă, densă și puternică. Tufa de trandafiri este stimulată să dezvolte noi lăstari.

La tăiere, planta este scurtată la aproximativ 15 cm. 1 până la 2 ochi ar trebui să fie în continuare prezenți pentru fiecare filmare. Momentul potrivit pentru o croială atât de radicală este primăvara devreme. Puteți utiliza atât foarfece de trandafir, cât și foarfece de gard viu (135,56 € la Amazon *) pentru aceasta. Trandafirii de acoperire a solului sunt de obicei robusti.

Dar există și anumite excepții care pot tolera o reducere atât de radicală în fiecare an și pentru care este recomandabil în fiecare an. Acestea includ, de exemplu, soiurile „Zâna” și „Swany”.

Curățați florile vechi vara?

În timp ce florile ofilite ale altor tipuri de trandafiri sunt ușor de curățat, acest lucru este dificil cu trandafirii de acoperire a solului. Datorită creșterii reduse, a lăstarilor încurcați și a multor spini, este o sarcină dificilă să îndepărtați florile vechi în fiecare săptămână.

Este mai bine dacă așteptați până la înflorire în jurul lunii iulie. Apoi tăiați întreaga plantă puțin. Va răsări din nou și, cu noroc, va fi o reînflorire spre mijlocul / sfârșitul lunii august. Atenție: nu toate soiurile înfloresc de două ori pe an!

Înmulțire: butași tăiați

În plus față de îngrijire, o tăiere a trandafirilor de acoperire a solului poate servi și pentru propagarea lor. Trebuie doar să găsești lăstari potriviți. Lăstarii trebuie să aibă aproximativ 10 cm lungime, drepți și sănătoși. Frunzele inferioare și florile sunt îndepărtate, iar tăierea este plasată în solul umed.

sfaturi

Asigurați-vă că instrumentul de tăiere este ascuțit și bine curățat înainte de utilizare! Aceasta este singura modalitate de a evita infecția cu agenți patogeni fungici care pot fi prezenți pe instrumentul de tăiere și tăierea poate fi efectuată în mod corespunzător.