Crearea unei grădini japoneze - Cum să creați un fler asiatic de grădină

Plante în armonie cu designul grădinii japoneze - o selecție

O grădină asiatică este dominată de verde în multe variante. Accentul este pus pe copaci mici, veșnic verzi, care demonstrează durabilitate. Ca program de contrast floral, designul grădinii din Orientul Îndepărtat include plante înflorite selectiv pentru a exprima dualismul eternității și al momentului. Următoarea prezentare generală prezintă speciile și soiurile recomandate:

  • Conifere, cum ar fi ienupărul pitic albastru, smaraldul tuia, pinul columnar sau tisa pitică
  • Copaci foioși cu culori colorate de toamnă, cum ar fi roșu japonez sau arțar japonez
  • Arbuști înfloriți, cum ar fi rododendronii, cireșe ornamentale, azalee sau câini de flori
  • Flori împrăștiate, cum ar fi bujori sau iris, precum și trandafiri de iaz în apă

citește și

  • Fascinația pietrei și mușchiului - așa creați o grădină zen
  • Ce copaci aparțin unei grădini japoneze?
  • Cum să amenajați în mod corespunzător o grădină perenă - sfaturi pentru planificare și plantare

Respectați principiile directoare ale proiectării grădinii asiatice dacă cultivați copacii în primul rând ca bonsai. În principiu, bambusul aparține și în grădina japoneză. Cu toate acestea, mulți grădinari se feresc de îndemnul vehement de răspândire a plantelor invazive. Ca alternativă, recomandăm deci ecrane de confidențialitate din bambus.

Pietriș și pietre - elemente de bază în grădina japoneză

Dacă proiectați o grădină mică conform principiilor filozofiei grădinii asiatice, de obicei nu există suficient spațiu pentru un iaz sau un pârâu. Greblate cu pietricele albe sau gri în formă de undă, ele reprezintă apă curgătoare. În mod ideal, utilizați pietriș cu o dimensiune a bobului de 5 până la 8 mm, pe care îl distribuiți într-un strat de cel puțin 5 cm înălțime.

Bolovanii reprezintă dragoni puternici în grădina japoneză și în același timp slăbesc aspectul. Pietrele mici acoperite cu mușchi completează aspectul realist și simbolizează prezența peștilor sau a broaștelor țestoase.

Apa oferă grădinilor japoneze farmec autentic

O grădină asiatică conform tuturor regulilor viziunii asupra lumii din Orientul Îndepărtat atrage privitorul sub vraja sa cu lumile sale mici de apă. Dacă spațiul o permite, planificați un râu în grădina pantelor sau integrați un iaz în planul de proiectare. Pe mal, pietrișul grosier se află decorativ la picioarele plantelor izolate.

Elemente de design pentru idila japoneză

Interacțiunea naturii controlate și necontrolate se reflectă în elementele de proiectare a pietrei. Lanternele, băncile, pagodele sau stelele din piatră sunt accesorii populare în grădina japoneză. Un aranjament economic este de dorit aici, deoarece o grădină asiatică nu ar trebui să pară niciodată supraîncărcată.

Construcțiile metalice filigrane sunt, de asemenea, conforme cu filozofia. Nu este nimic în neregulă cu instalarea unui felinar sau a unui scaun metalic în grădina japoneză. Departe de plantele inflamabile, există opțiunea de a poziționa un coș de foc sau un bol de foc pentru a vă bucura de designul de grădină de succes de focul pâlpâitor în nopțile blânde de vară.

sfaturi

Un colț de grădină este perfect pentru a crea o grădină zen cu o zonă de relaxare integrată. Deoarece grădinăritul asiatic nu depinde de spații spațioase, dă nișe care au fost neglijate până acum, expresivitate creativă.