Desfășurarea dovleacului - când și cum o faci cel mai bine?

Ce înseamnă de fapt „degresare”?

Fiecare plantă de dovleac se străduiește să se ramifice din ce în ce mai mult. În acest scop, formează în mod regulat lăstari noi în axilele frunzelor. Deoarece este disponibilă doar o cantitate limitată de energie, planta își distribuie puterea în mod egal peste numărul de lăstari în continuă creștere. Rezultatul este o mulțime de dovleci mici.

citește și

  • Ardei degresați - așa se face bine
  • Castraveți cu efect de seră? Dacă da, atunci corect!
  • Roșii cocktail foarte epuizate - sau nu

Acum poate fi în interesul grădinarului hobby să crească un număr mare de dovleci mici. În acest caz, nu faceți nimic. Dacă intenția ta este să crești câțiva greutăți, realizează acest lucru eliminând sau scurtând excesul de lăstari. Experții numesc acest proces „smulgere”.

Două alergări pe sezon sunt suficiente

Acum tăierea în cultivarea dovleacului nu este nici pe departe atât de intensă în muncă ca, de exemplu, cu roșiile. Oricine se vede mărșăluind în pat sau pe balcon în fiecare zi în ochii minții sale se poate lăsa în spate și se poate relaxa. Procedura este limitată la două date:

  • în iunie pe plante de dovleac cu 3 până la 5 frunze, scurtați fiecare lăstare la 2 frunze
  • în iulie, din nou, a depășit cea de-a cincea sau a șasea frunză
  • lăsați pe plantă atâtea flori feminine pe cât doriți dovleci

În plus, după polenizarea cu succes, toate florile masculine trebuie tăiate, astfel încât să nu consume nici o energie a plantelor. Florile masculine pot fi recunoscute prin faptul că nu au set de fructe.

Prima floare feminină a fost epuizată pentru un dovleac uriaș

Dacă intenționați un dovleac record, fiecare mișcare îngrijită se învârte în jurul consolidării plantei. Skimmingul vizat joacă un rol important în acest context. Grădinarii de dovleac pricepuți jură îndepărtând prima floare de sex feminin din fiecare lăstar. Cel de-al doilea sau al treilea exemplar cel mai devreme este considerat a fi „singura floare”.

Sfaturi și trucuri

În funcție de soiul de dovleac cultivat, are loc o tăietură mai mult sau mai puțin mare în timpul procesului de dezizolare. În mod ideal, tratați imediat interfața cu cenușă de cărbune. În acest fel, preveniți eficient o infestare cu spori fungici, viruși sau dăunători.