Castraveți înțepați - așa se face

A lua castraveți sună complicat. Dar înseamnă doar să oferi puieților mai mult spațiu, aer și lumină. Dar puieții de castraveți sensibili sunt sensibili la deteriorarea rădăcinii. Acesta este modul în care puieții de castraveți pot fi smulși în siguranță și sănătos - recomandări încercate și testate pentru grădinarii pasionați.

Când puteți să castrați castraveți?

Tu ai tras castraveți acum câteva săptămâni? Acum răsadurile se strâng reciproc. Când ați format primele 2 frunze, este momentul potrivit pentru a înțepa. Acest lucru creează mai mult spațiu pentru plante. Dar atenție! Răsadurilor preferate de castravete le place să încolțească rapid. Rădăcinile și tulpinile sunt încă slabe și se rup ușor atunci când sunt smulse.

citește și

  • Ce sunt castraveții - fructe sau legume?
  • Ardei înțepați - dar fă-o bine
  • Poți tăia castraveții corect sau greșit?

Cea mai bună alternativă decât castraveții de murat:

Pur și simplu semănați semințe de castraveți imediat în recipiente de însămânțare, cum ar fi cutii de ouă sau vase de însămânțare disponibile comercial din făină de turbă. Deoarece aceste ghivece de semințe putrezesc în pământ, răsadurile pot fi transplantate direct cu ele în grădină sau seră. Dacă doriți să intepați în mod tradițional răsaduri robuste de castraveți, aveți nevoie de:

  • Ghivece rotative
  • Înțepând pământul
  • Substrat de alge
  • Linguri sau pensete

Înțepați castraveții corect - așa funcționează

Umpleți ghivecele cu sol ciudat. Înțepați (înțepați) o mică gaură de plantare în mijloc cu degetul sau lingura. Adăugați un substrat de alge pentru o mai bună formare a rădăcinilor. Dezgropați cu atenție răsadul cu o lingură sau o pensetă și lipiți-l în solul înțepător. Completați pământul ciupit și apăsați ușor în jos. Oferiți niște pământ înțepător - pulverizați sau turnați - gata. Așezați plantele înțepate în seră sau pe pervaz. Protejați-vă de soare și curenți de aer. Așa supraviețuiesc șocului transplantului.

După înțepare, plantele cresc mai puternice. Cu toate acestea, trebuie să se obișnuiască cu noul pot. Ele formează mai multe rădăcini care se ramifică mai mult. Cu cât mai multe rădăcini, cu atât pot absorbi mai multă apă și substanțe nutritive. Când temperatura exterioară este de aproximativ 15 grade, puneți plantele în afara zilei. În acest fel, ei se obișnuiesc încet cu radiațiile UV mai intense și cu climatul exterior.

De la răsad la castravete

Dacă plantele tinere ciulite au o înălțime de 20 de centimetri, vor fi cultivate în locația lor finală din aprilie. Pentru a face acest lucru, plantați cu grijă castraveții cu rădăcina completă în ghivece sau în pat. Și la fel de adânci pe cât erau în vasul ciupitor. În plus față de căldură, acum aveți nevoie de puțină îngrijire, udare călduță și îngrășământ.

Sfaturi și trucuri

Cultivarea propriilor castraveți în seră este mai rapidă și mai fiabilă decât în ​​aer liber. Sub un acoperiș, plantele sunt mai bine protejate de boli și dăunători.