Îndepărtarea stufului - Cum să scapi definitiv de ea

Eliminați trestia: dezgroparea este soluția

Îndepărtați stuful dezgropându-le. Este foarte obositor, dar merită efortul. Cu cât abordezi mai repede trestia, cu atât mai bine. Dacă este încă mică, rădăcinile nu au atins încă nicio adâncime apreciabilă și o poți săpa mai ușor.

Dacă stuful este deja înalt, este posibil să trebuiască săpați până la doi metri adâncime pentru a îndepărta toate rămășițele rădăcinii.

În primul rând, ar trebui să tăiați frunzele până la pământ. Atunci merită cu pică și târnăcop. Săpați atât în ​​adâncime, cât și în lățime, asigurându-vă că eliminați rădăcinile. Dacă stuful sau stuful chinezesc sunt foarte înalți, poate fi util să folosiți un excavator. Citiți mai multe despre săparea stufului aici.

citește și

  • Dezgropați trestia și scoateți-le definitiv
  • Tundeti trestia si scapati de ele permanent
  • Scoateți trestia din iaz

Cositul repetat poate ajuta

Dacă aveți stuf în pajiște, tunderea repetată poate duce, de asemenea, la un succes de durată. Aflați mai multe aici.

De ce, în ciuda eforturilor depuse, nu ar trebui să folosiți substanțe chimice

În forumuri și pe paginile de grădinărit citești din nou și din nou că poți scăpa de stuf prin eradicarea lor cu Roundup sau cu un alt buruian. Vă sfătuim cu tărie. În primul rând, mai ales cu stufurile robuste, este posibil ca acestea să reziste erbicidului și să vă fi otrăvit grădina sau iazul gratuit.

În al doilea rând, studiile au arătat că Roundup este extrem de dăunător - pentru mediu și pentru dvs. Iată câteva dintre efectele secundare ale Roundup asupra organismului uman:

  • Glifosatul pe care îl conține este cancerigen.
  • „Substanțele inactive” din Roundup influențează dezvoltarea fătului și pot duce la malformații fetale la femeile gravide.
  • A fost legată de probleme cu rinichii și ficatul.

Dacă te gândești, bine, dar eu nu-l beau, atunci acest lucru nu este pe deplin corect. Datorită utilizării excesive a Roundup, cantități din ce în ce mai mari ajung în apa potabilă și sunt astfel accesibile pentru noi. În plus, are în mod natural același efect asupra altor mamifere, cum ar fi pisicile și câinii, insectele și alte animale mici. Alte plante care prosperă în apropiere pot absorbi și toxine, astfel încât substanțele chimice sunt și mai descurajate dacă cultivați fructe și / sau legume în grădina dvs.