Tăierea fructelor de goji - când și cum o faci corect?

Tăierea consistentă a boabelor de goji are sens în orice caz

Tunderea unei boabe de goji nu este doar pentru aspectele vizuale, ci aduce și o contribuție importantă la sănătatea plantelor și la randamentul fructelor la diferite niveluri, nu în ultimul rând din următoarele motive:

  • exemplarele necontrolate sunt mai predispuse la infestarea cu făinare
  • un arbust fără îngrijire regulată se poate răspândi rapid pe scufundări și alergători
  • Tunderea regulată promovează de obicei formarea florilor

citește și

  • Iernarea cu succes a fructelor de goji
  • Locația ideală pentru boabele de goji
  • Îngrijirea potrivită pentru boabele de goji din grădină

Deși ar putea avea sens cu alte plante să le lăsați să crească inițial ca plante tinere, cu boabele de goji, măsurile de tăiere a modelării sunt cu siguranță considerate avantajoase. Practic, o boabă de goji ar trebui tăiată toamna, dar, de asemenea, puteți tăia lăstarii deosebit de lungi în primăvară, dacă este necesar și le puteți scurta la maximum 60 cm lungime.

Cultivați boabele de goji într-un arbust compact

În natură, așa-numita lupă comună (sau sfoara diavolului) nu crește compact, ci se răspândește mai degrabă pe spații deschise într-un mod târâtor, în ciuda înălțimii sale. Pentru a putea utiliza cât mai bine spațiul disponibil într-o locație adecvată din grădină, este recomandabil să instruiți în mod constant tinerele fructe de goji într-un arbust. Pentru a face acest lucru, planta este tăiată la o înălțime de aproximativ 20 cm în primul an. În al doilea an, pot fi lăsate aproximativ cinci până la șase lăstari cu o lungime de aproximativ 60 cm. Începând cu al treilea an, creșterea se poate face la fiecare doi ani, dar de obicei este încă posibil să tăiem ramuri deosebit de lungi și care depășesc în fiecare an.

Efecte pozitive ale tăierii regulate asupra randamentului

Deoarece tăierea regulată asigură o ventilație mai bună a ramurilor de pe tufiș, infestarea cu mucegai pulbere apare în general mai rar. Un tufiș de fructe de goji beneficiază de acest lucru din punct de vedere al sănătății și poate pune cu atât mai multă energie de creștere în formarea florilor și, astfel, în setul de fructe. Ramurile mai scurte au de obicei mai multe fructe decât ramurile extrem de lungi.

Utilizați materialul tăiat al fructelor de goji pentru propagare

Ramurile boabelor de goji obținute la tăiere pot fi folosite ca butași pentru propagare. Dacă tăierea a fost trecută cu vederea o perioadă mai lungă de timp, scăderea și alergătorii care probabil s-au format deja pot fi tăiați cu o pică ascuțită și replantate.

sfaturi

Aveți grijă atunci când vine vorba de fertilizarea boabelor de goji. Compostul din grădină este de obicei suficient pentru aceasta. Dacă se folosesc îngrășăminte foarte azotate, aceasta stimulează puternic creșterea în masă a unei tufe de fructe de goji, care contravine tăierii în ceea ce privește un obicei de creștere compact.