Îndepărtați iedera și rădăcinile - așa funcționează

Ivy are două tipuri diferite de rădăcini

Iedera nu formează doar rădăcini pentru a se ancora pe pământ. Rădăcinile adezive se formează și pe lăstarii lemnoși, care se atașează la un substrat adecvat.

citește și

  • Adâncimea rădăcinilor iederii - cât de adânci merg rădăcinile?
  • Îndepărtați iederea din grădină ca acoperire a solului
  • Îndepărtarea iederii de pe peretele casei - este necesară munca manuală!

Rădăcinile aderente constau din mai multe fire mici de rădăcini care sunt aranjate într-o încurcătură. Aceasta înseamnă că planta cățărătoare se poate ține și pe suprafețe foarte netede, cum ar fi pereții de beton.

Devine periculos atunci când iedera este trasă pe pereți în care îmbinările nu mai sunt complet strânse. Aici rădăcinile se agață deosebit de bine. După un timp, rădăcinile cresc din lăstari și pătrund adânc în zidărie. Dacă iedera este scoasă de pe perete, în cel mai bun caz, vor rămâne urme vizibile. Dacă iedera a pătruns de câțiva centimetri, întregul perete sau fațada poate fi expus riscului.

Așa crește adânc rădăcinile iederii

Pe pământ, adâncimea rădăcinii poate fi de până la 60 de centimetri, în funcție de vârstă și locație. Rădăcinile pătrund în zidărie cât de profund pot.

Îndepărtați rădăcinile de pe pereții casei

Pentru a îndepărta rădăcinile de pe pereții casei, trebuie să curățați cu atenție iedera de sus în jos. Cu toate acestea, pe fațadă rămân resturi de rădăcini adezive. Cele mai multe dintre ele pot fi îndepărtate cu o perie de sârmă sau cu un produs de curățare de înaltă presiune (89,00 EUR la Amazon *). Dacă zidăria este deteriorată, este mai bine să nu folosiți produse de curățat de înaltă presiune.

Dezgropați rădăcinile de iederă

Pentru a îndepărta definitiv iedera din grădină, trebuie să dezgropați rădăcinile. În funcție de cât de veche este planta, solul este slăbit la o adâncime de 60 de centimetri. Apoi rădăcinile sunt ridicate cu atenție și eliminate prin eliminarea gunoiului.

sfaturi

Dacă doriți să dezgropați rădăcinile de iederă, udați bine solul în prealabil. Apa pătrunde în mod deosebit profund dacă introduceți găuri suplimentare în pământ cu o furcă săpătoare. Acest lucru slăbește solul și facilitează îndepărtarea rădăcinilor.