Îngrijirea Kumquat - cele mai importante lucruri dintr-o privire

La fel ca alte plante citrice, kumquat nu-i plac curenții de aer sau vânturile reci. Vara poate fi amplasat în exterior, ca plantă de containere pe balcon sau terasă. Îi place călduroasă și însorită. Cu toate acestea, nu este rezistent la îngheț și, prin urmare, are nevoie de spații de iarnă adecvate.

citește și

  • Cum iernezi un copac kumquat?
  • Iată cum să vă plantați în mod corespunzător copacul kumquat
  • Cum să vă tăiați în mod corespunzător arborele Kumquat

Cele mai importante sfaturi de îngrijire pe scurt:

  • necesarul de apă moderat până la mare
  • fertilizare regulată
  • foarte sensibil la var
  • iubitoare de căldură
  • Dacă este îngrijit în mod corespunzător, acesta aduce fructe comestibile

Turnarea unui kumquat

Kumquat este una dintre plantele însetate, trebuie udată abundent primăvara și vara. Asigurați-vă că adăugați în mod regulat îngrășăminte speciale pentru plantele citrice. Aceasta susține înflorirea și, mai ales, formarea fructelor în anii următori.

Mingea nu trebuie să se usuce niciodată complet. Dacă pH-ul apei de irigație este prea mare, kumquatul poate muri. Evitați înmulțirea apei prin orice mijloace, altfel rădăcinile arborelui kumquat vor putrezi. De aceea, un strat de drenaj în mașină de plantat este esențial, astfel încât excesul de apă de irigare să poată curge.

Repotarea unui kumquat

Transplantarea unui kumquat este necesară numai dacă plantatorul este prea mic, altfel este suficient să schimbați ocazional solul din ghiveci. Cel mai bine este să faceți acest lucru la începutul sezonului de creștere de primăvară. Plantarea în grădină nu este recomandată, deoarece kumquat nu este rezistent la îngheț.

Kumquat în timpul iernii

Pentru o perioadă scurtă de timp, kumquat poate rezista chiar și la îngheț ușor. Cu toate acestea, ar trebui să ierneze mai bine fără îngheț, răcoros și luminos. Pentru că rădăcinile nu trebuie să înghețe niciodată. Cu toate acestea, temperaturile chiar deasupra liniei de îngheț sunt suficiente. Fertilizarea nu este necesară în timpul iernii și udarea poate fi redusă. Iernarea într-o seră sau o grădină de iarnă este ideală.

Bolile unui kumquat

Fiind o plantă exotică, kumquat este, din păcate, susceptibil la boli și dăunători. Păianjenii roșii și insectele solzi sunt deosebit de enervante. Inspectați în mod regulat kumquatul pentru a detecta dăunători, spălați toate părțile de plante infestate și îndepărtați dăunătorii. Cu toate acestea, cea mai bună protecție este îngrijirea corectă, deoarece plantele slăbite sunt deosebit de vulnerabile.

Trebuie să tundeți un copac kumquat?

Un copac kumquat trebuie tăiat în mod regulat, mai ales atunci când spațiul este limitat. Deși nu crește la fel de repede în zonele mai reci ca în Asia, poate crește considerabil. Cel mai bun moment pentru tăiere este primăvara după pauza de iarnă. Tunderea promovează, de asemenea, formarea unei coroane frumoase.

Sfaturi și trucuri

O bună îngrijire poate fi recompensată cu fructe dulci și acre. Când acestea cedează prin atingerea unui deget și au o culoare portocalie puternică, sunt gata de recoltare.