Fertilizarea fasole - cât de des și cu ce?

Fertilizarea începe cu pregătirea patului

Cu pregătirea corectă a patului, le dați fasolei cele mai importante cerințe pe drum. Pentru a face acest lucru, săpați terenul adânc, astfel încât planta de fasole să-și răspândească rădăcinile în jos nestingherite și să elimine buruienile.

citește și

  • Plante de fasole - așa funcționează
  • Cultivați fasole în grădină
  • Așezați mijloace de cățărare pentru fasole

Un sol bogat în humus este ideal pentru cultivarea fasolei. Îmbunătățiți solul de grădină simplu amestecând în compost copt.

Lucrezi în compost când dezgropi. Lăsați totul să se odihnească timp de două până la trei săptămâni, astfel încât solul să poată fi îmbogățit cu nutrienți.

Aplicați îngrășământ în timpul creșterii

Puteți folosi din nou compost sau îngrășământ organic, astfel încât fasolea să fie alimentată în mod adecvat în timp ce cresc. Îngrășămintele organice pentru fasole ar trebui să aibă întotdeauna un conținut scăzut de azot, deoarece plantele de fasole se aprovizionează cu azot prin rădăcinile lor.

Îngrășămintele adecvate sunt:

  • Bărci de corn (6,39 € la Amazon *) sau masă de corn
  • îngrășăminte organice complete, de ex. Fertofit îngrășământ de grădină de la Neudorff

Prima fertilizare se efectuează când începe înflorirea. Se aplică încă unul sau două îngrășăminte până la recoltare.

Gunoiul de grajd proaspăt este inadecvat. Trebuie luată în considerare utilizarea îngrășămintelor minerale vegetale care conțin azot, fosfat și potasiu.

Promit o aprovizionare optimă și randamente ridicate. Utilizarea lor duce adesea la supra-fertilizarea solului. Și fasolea nu are nevoie de prea mulți nutrienți.

Sfaturi și trucuri

Pentru producții optime, ar trebui să schimbați patul pentru a crește fasole anual. Acest lucru va împiedica plantele de fasole să lixivieze solul.