Congelarea ananasului - instrucțiuni pas cu pas

Pregătire atentă

Lucrările pregătitoare atentă creează baza pentru ca conservarea în congelator să funcționeze optim. Ananasul ar trebui să fie copt, dar nu prea copt. Deoarece fructul are o consistență foarte moale după decongelare, nu trebuie să fie spongios înainte de congelare. Mai întâi curățați ananasul cât mai subțire posibil, deoarece cea mai gustoasă pulpă este ascunsă sub pielea maro.

citește și

 • Ananasul în creștere a făcut instrucțiuni ușor de înțeles
 • Pot să-mi hrănesc ananasul câinelui?
 • Ananasul este un citric?

Semințele maro sunt îndepărtate numai în a doua trecere. În cele din urmă, tăiați ananasul în felii și bucăți de mușcătură. În funcție de gustul dvs., puteți decupa axa centrală cu un tăietor de prăjituri. Această parte din mijloc este comestibilă și la fel de sănătoasă, dar are un gust amar și este relativ dură.

Instrucțiuni pas cu pas despre modul de înghețare

După lucrările pregătitoare, puteți aborda înghețarea fără întârziere. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o foaie de copt, hârtie pergament și apoi pungi pentru congelator sau recipiente etanșe. Cum se procedează:

 • Acoperiți foaia de copt cu hârtie de copt
 • apoi distribuie bucățile de ananas astfel încât să nu se atingă
 • pune totul în congelator peste noapte
 • a doua zi, puneți bucățile de fructe congelate în pungi pentru congelator și închideți bine
 • în mod ideal, sigilați pungile sub vid
 • în mod alternativ, puneți în cutii care trebuie etanșate etanș
 • procedați rapid pentru ca fructele să nu se dezghețe

Înainte de a pune pungile sau recipientele înapoi în congelator, acestea sunt datate. Ananasul congelat poate fi păstrat cel mult 6 luni. Dacă vă confruntați cu înghețarea conform acestor instrucțiuni, bucățile de fructe nu se lipesc între ele. În acest fel, pot fi scoase și consumate individual.

Îngheață inteligent în tava cu cuburi de gheață

Nu orice congelator are spațiul pentru a plasa o foaie de copt peste noapte. Fără ocolirea prin pre-congelare, ananasul poate fi înghețat cu ușurință cu ajutorul unei tăvi pentru cuburi de gheață. Pur și simplu distribuiți bucățile de fructe de mărimea mușcăturii peste compartimentele mici și turnați în apă. În cazul în care ananasul este înghețat peste noapte, mai multe containere de cuburi de gheață pot fi stivuite pentru a economisi spațiu.

Decongelați și bucurați-vă

Majoritatea fructelor sunt moi până la moale după decongelare. Din păcate, ananasul nu face excepție în acest sens. Fructul este ideal pentru un smoothie revigorant. Cunoscătorii deștepți mănâncă bucățile de fructe într-o stare pe jumătate înghețată, deoarece au apoi gust crocant și răcoritor în același timp.

Sfaturi și trucuri

Curățarea și tăierea consumatoare de timp și oarecum dificilă a ananasului au apelat la inventatori isteți care căutau o soluție simplă. Rezultatul a fost ingeniosul tăietor de ananas. După ce tulpina a fost îndepărtată cu un cuțit, dispozitivul este pus și transformat în fruct. Rezultatul este felii de ananas tăiate complet fără coajă, semințe și axa centrală dură, amară.

GTH

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

 • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
 • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală