Îndepărtați mușchiul cu remedii casnice - aceste lucruri fac minuni

Ce remedii casnice ajută cu adevărat împotriva mușchiului?

Există o serie de mijloace recomandate pentru a elimina mușchiul de pe peluze sau de pe suprafețele pavate. Chiar și mobilierul de grădină de culoare verde poate fi curățat bine cu ajutorul unor remedii casnice. Cu toate acestea, nu orice mediu este potrivit pentru fiecare domeniu de aplicare.

citește și

  • Combaterea mușchiului în mod natural - Cum să eliminați mușchiul biologic
  • Cum poți elimina mușchiul din gazon fără a te scarifica?
  • Pot scoate mușchi din grădina mea cu sifon?

Remedii casnice pentru gazon

Nu trebuie să folosiți agenți care să poată acționa ca niște buruieni pe gazon. Acestea ar ataca plantele dorite, precum și mușchiul sau trifoiul nedorit. Scarificarea este recomandată ca cea mai inofensivă măsură în timpul îngrijirii gazonului în primăvară.

Aplicarea amoniacului cu acid sulfuric are, de asemenea, un efect bun. Cu toate acestea, ar trebui să fie utilizat numai atunci când solul este neutru sau ușor alcalin, deoarece va face solul puțin mai acid. Este mai bine să nu folosiți deloc oțet, sare și sifon pe gazon. Ei distrug nu numai mușchiul, ci și iarba gazonului.

Remedii casnice pentru suprafețe pavate

Puteți elimina mușchiul de pe plăcile de pavaj din beton sau piatră naturală cu apă limpede și un scruber. Mușchiul poate fi, de asemenea, îndepărtat prin răzuire (de exemplu cu o pică sau lopată). Ar trebui să fie ușor umed pentru acest lucru, ceea ce face munca mult mai ușoară. Momentele deosebit de potrivite sunt la scurt timp după un duș cu ploaie sau înainte ca roua dimineții să se usuce.

Se toarnă apă clocotită în îmbinările teraselor sau a plăcilor de pavaj înainte de a le răci. Acest lucru facilitează îndepărtarea mușchiului, a ierbii și a altor plante și nu crește la fel de repede. De asemenea, puteți utiliza cola nediluată pe zone mai mici. Acidul lor fosforic este foarte eficient împotriva mușchiului și, de asemenea, previne infestarea reînnoită.

O terasă din lemn, cum ar fi plăcile de beton sau pereții, poate fi eliberată de mușchi cu un produs de curățare de înaltă presiune (89,00 EUR la Amazon *). Cu toate acestea, această măsură poate schimba structura lemnului, astfel încât mușchiul să poată crește din nou mai repede.

Curățarea mobilierului de grădină

De regulă, pe mobilierul de grădină nu crește mușchi, dar se formează adesea o acoperire verzui, adesea numită incorect verdigris. Acesta poate fi îndepărtat cu oțet, sodă sau săpun moale (59,99 € pe Amazon *). Apoi clătiți mobilierul de grădină cu apă limpede.

Câteva remedii comune pentru mușchi:

  • sare
  • oţet
  • sifon
  • Săpun moale
  • cola

sfaturi

Ori de câte ori este posibil, utilizați întotdeauna remediul casnic, care este cel mai puțin dăunător pentru mediu, chiar dacă necesită mai mult efort din partea dvs.