Pătrunjelul devine galben - cauze și măsuri

Patru cauze posibile

Pătrunjelul este o plantă idiosincrazică. Dacă ceva nu i se potrivește, devine galbenă, îi pasă și, în cele din urmă, moare.

citește și

  • Pătrunjel tăiat - așa se face
  • Mănâncă pătrunjel numai cu măsură
  • Pătrunjelul durează câteva săptămâni pentru a germina

Există patru greșeli grave pe care le poți face atunci când crești pătrunjel:

  • Locație greșită
  • Probleme de rotație a culturilor
  • Pământ prea umed sau prea uscat
  • Sol poluat de spori fungici și dăunători

Alegeți locația potrivită

Pătrunjelul nu-i place prea cald și însorit. Ea preferă o locație parțial umbrită. Solul trebuie să fie bogat în humus și foarte slab. Mai presus de toate, totuși, rotația culturilor joacă un rol important.

Rețineți rotația culturilor

Pătrunjelul este extrem de incompatibil cu sine. Nici un ombrelifer nu ar fi putut sta pe patul de pătrunjel timp de trei ani.

Pe lângă pătrunjel, aceasta include și morcovi, mărar, țelină, fenicul și toate celelalte umbelifere. Dacă aceste plante sunt cultivate pe același strat în anii următori, există un risc mai mare ca dăunătorii și ciupercile solului să se înmulțească necontrolat.

Se toarnă pătrunjel în mod corespunzător

Cea mai mare problemă cu îngrijirea pătrunjelului este udarea acestuia. Nu trebuie să stea prea uscat și nici să tolereze prea multă umezeală sau chiar umezeală.

Asigurați-vă că solul este bine drenat, astfel încât apa de ploaie sau de irigare să nu se poată acumula.

Turnati usor patrunjelul. Verificați cu degetul dacă stratul superior al solului s-a uscat și abia apoi turnați din nou. Dar nu da prea multă apă.

Dăunătorii solului și sporii fungici ca factori declanșatori ai bolii de pătrunjel

Dăunătorii solului, cum ar fi păduchii rădăcinii, nematodele, viermii și sporii fungici, se simt deosebit de bine la rădăcinile plantelor umbelifere, cum ar fi patrunjelul. Acești dăunători sunt adesea atât de mici încât nu îi puteți vedea cu ochiul liber.

Dacă dăunătorii s-au stabilit în grădină, acest lucru afectează de obicei și compostul. Dacă utilizați compost infestat pentru a îmbunătăți noul plasture de pătrunjel, creșteți riscul ca pătrunjelul să devină galben mai târziu.

Preferă pătrunjelul într-o oală sau scroafă din august

Există două soluții pentru creșterea pătrunjelului puternic. Semănați ierburile într-o oală cu pământ și nu le plantați în aer liber până în august.

Dacă doriți să semănați imediat în aer liber, așteptați până în august. Apoi, timpul principal de răspândire pentru dăunători și spori fungici s-a încheiat, iar pătrunjelul se poate transforma în plante puternice.

Sfaturi și trucuri

Dacă se întâmplă mai des ca pătrunjelul să nu crească pe câmp și să devină galben, ar trebui să vă examinați solul din grădină pentru a găsi ciuperci și paraziți. În niciun caz nu trebuie folosit solul contaminat din grădină ca plantare de sol pentru ierburi de bucătărie pe balcon sau pervazul ferestrei.

Ce