Tăierea laurului de cireș portughez - așa se face

Construcția tăiată asigură o ramificare densă

O tăietură anuală de reîncărcare stabilește cursul la o vârstă fragedă, astfel încât laurul dvs. de cireș portughez crește dens și compact. Încetinind creșterea, creați un blocaj sub interfețe. Substanțele de rezervă din acesta încurajează mugurii latenți să încolțească, astfel încât arbustul mediteranean se ramifică abundent de la bază. Iată cum să o faceți corect:

  • Cel mai bun moment este în februarie
  • Efectuați construcția tăiată până la înălțimea finală dorită
  • Reduceți creșterea anului precedent la 5 sau 10 cm
  • Tăiați la o distanță mică (3-5 mm) de o frunză, mugur sau ochi de dormit

citește și

  • Tăierea dreaptă a laurului cireșului Etna
  • Cerințele de sol ale laurului de cireșe
  • Primăvara, laurul de cireșe este împodobit cu flori delicate

Dacă ați intenționat ca ciresul de dafin portughez să funcționeze ca un gard viu, vă rugăm să acordați atenție unui profil de tăiere conic. Cu o bază largă și o coroană îngustă, razele soarelui pot pătrunde în frumusețile frunzișului veșnic verde adânc în interior și pot stimula frunzele să fotosinteze.

Reducerea regulată a laurului de cireș portughez

Odată ce laurul de cireș portughez a atins dimensiunea dorită, procesul de tăiere duce la o tăiere anuală de tăiere. O întâlnire la sfârșitul iernii este bine tolerată de arbustul de foioase veșnic verzi și ia în considerare dispozițiile Legii federale pentru conservarea naturii.

Aliniați lăstarii morți la rădăcini. Profitați de această ocazie pentru a tăia din nou ramurile înghețate, deteriorate și sărace în lemn solid. Unul dintre numeroasele avantaje ale cireșului de dafin portughez este că arbustul ornamental va încolți din nou în mod fiabil chiar și ca lemn vechi. Lăstarii sănătoși, nedeteriorați, sunt scutiți de foarfece la sfârșitul iernii, deoarece transportă mugurii pentru o floare parfumată în iunie.

Croială în formă de vară - așa funcționează

La sfârșitul perioadei de înflorire, se deschide fereastra de timp pentru topiarul cireșului de dafin portughez. În grădina familiei, florile ofilite ar trebui acum curățate înainte de a se transforma în fructe de piatră ușor otrăvitoare. Întrucât tăierea este limitată la creșterea din acest an, acționați în conformitate cu reglementările legale pentru protecția vieții noastre de păsări pe cale de dispariție. Cum să procedați corect pas cu pas:

  • Examinați tufișul pentru a cuibări păsările pentru a amâna momentul, dacă este necesar
  • Tăiați orice lăstari care ies din formă cu foarfece de grădină sau gard viu
  • Opțional, tăiați florile ofilite până la următoarea pereche sănătoasă de frunze

Grădinarii cu un gard viu făcut din cireșe de lauri portugheze apreciază dimensiunea mai mică a frunzelor. Spre deosebire de dafinul de cireș adevărat, frunzele nu se blochează în bara de tăiere a tăietorului de gard viu motorizat (135,56 € la Amazon *), ceea ce ar putea duce la deteriorarea inestetică a frunzelor.

sfaturi

Laurul de cireș portughez beneficiază de o tăiere a plantelor, indiferent dacă cultivați arbustul veșnic verde ca gard viu sau ca solitar. Imediat după plantare în primăvară, tăiați toate lăstarii cu o treime. Plasați foarfecele astfel încât punctul de tăiere să fie de 3-5 mm deasupra unei frunze sau a unui mugur.