Arborele trompetei - Toxic sau sigur?

Toate părțile arborelui trompetei sunt ușor otrăvitoare

Toate părțile arborelui trompetei, cu excepția semințelor, conțin catalpin ușor otrăvitor. Cu toate acestea, acest compus chimic nu numai că provoacă tulburări de stomac și dureri de stomac, dar, de asemenea, ține țânțarii departe destul de fiabil. Frunzele degajă în special un miros abia perceptibil pentru oameni, care ține la distanță dăunătorii enervanți. Alte componente ușor toxice ale lemnului și ale altor părți ale copacilor sunt acidul cafeic, acidul ursolic și acidul cumaric. În plus, compușii chinoizi s-au găsit în principal în lemn, ceea ce poate duce la reacții alergice (de exemplu, erupții cutanate). Acesta este motivul pentru care ar trebui să purtați întotdeauna mănuși atunci când tăiați trompeta.

citește și

  • Atenţie! Trompeta cu bile este ușor otrăvitoare
  • Cactusul de Crăciun este considerat a fi ușor otrăvitor
  • Atenție: anemonele de toamnă sunt ușor otrăvitoare!

Nu confundați trompeta cu trompeta îngerului

Trompetele (catalpa) și trompetele îngerilor (Brugmansia) sunt adesea utilizate sinonim; acestea sunt două specii complet diferite - care sunt, de asemenea, foarte diferit otrăvitoare. În timp ce arborele trompetei din America de Nord este doar ușor otrăvitor și cel mult provoacă dureri abdominale sau erupții cutanate, trompeta îngerului, care provine din familia umbrelor, conține alcaloizi foarte otrăvitori. Dacă sunt consumate de copii mici sau de persoane slabe, acestea nu numai că pot provoca simptome de otrăvire, ci chiar pot duce la moarte.

sfaturi

Fructele alungite ale bobului trompetei sunt, de asemenea, otrăvitoare și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru consum.