Tăierea marginii gazonului - ce și cum este cel mai bine?

Echipament de care va trebui să tăiați marginea gazonului

Se spune că există grădinari care lucrează marginea gazonului cu foarfece de unghii. Desigur, acest lucru este complet exagerat. Puteți obține tăietoare de gazon de la magazine specializate de grădină, cu care puteți obține marginile minunat de curate:

  • Foarfece de gazon
  • Tuns iarba
  • Tăietor de fire
  • Tăietor de margine
  • Posibil greblă

citește și

  • Separați peluzele și paturile cu marginile gazonului
  • Tăiați marginile gazonului în mod regulat
  • Idei grozave pentru proiectarea marginilor gazonului

Uneltele de grădină fără fir facilitează lucrările de tăiere

Toate dispozitivele sunt dotate cu un motor electric. Alegeți bateriile reîncărcabile, astfel încât să nu trebuie să depindeți de o sursă de alimentare sau de un cablu electric atunci când tăiați marginea gazonului.

Tăietorii pentru iarbă (33,48 € la Amazon *) și tunsele pentru fire diferă prin faptul că tunsul este acționat cu cuțite, în timp ce tăietorul de fire tăie iarba cu un fir subțire întins.

Pentru foarfece (19,03 € pe Amazon *), asigurați-vă că lungimea de tăiere este cât mai lungă și că mânerul este ergonomic. Mai ales atunci când trebuie să tăiați mulți metri de margine de gazon, foarfecele ergonomice vă pun mai puțin tensiunea pe mâini și pe spate.

Frezele cu mânere telescopice evită durerile de spate

Alegeți instrumentele dvs. de grădină pentru tăierea cu înțelepciune a marginii gazonului. Mai presus de toate, acestea ar trebui să fie echipate cu un mâner extensibil sau o tijă telescopică.

Ca urmare, nu trebuie să vă aplecați pentru a avea grijă de gazon și astfel vă ușurați spatele.

Purtați întotdeauna mănuși atunci când tăiați marginile gazonului pentru a evita vezicule și calusuri pe mâini.

Tăiați mai întâi marginile gazonului

Întotdeauna trebuie să tăiați marginile gazonului cu mașina de tuns iarba înainte de a tunde efectiv. Acest lucru vă scutește de a relua decupajele. Puteți să-l colectați pur și simplu în prindătorul de iarbă al mașinii de tuns iarba în timp ce tundeți. Nu trebuie să lăsați marginea tăiată întinsă în jur.

Proiectați marginile gazonului cu pietre de tăiere a gazonului

Tăierea marginilor gazonului este mai ușoară dacă vă înconjurați gazonul cu o margine de cosit făcută din pietre sau alte materiale.

Așezați marginea atât de jos încât puteți pur și simplu să o conduceți cu mașina de tuns iarba atunci când tundeți. Atunci marginile nu trebuie tăiate.

Sfaturi și trucuri

Dacă gazonul dvs. este separat de paturi sau căi de o margine de gazon engleză, adică o tranziție fără sudură, trebuie să tăiați marginile. Aceasta este singura modalitate de a obține o margine curată de gazon. Marginile de gazon neanunțate fac ca grădina să arate neîngrijită.