Recoltarea țelinei - sfaturi de recoltare pentru plante perene și țelină

Recoltează țelina

Sezonul de recoltare pentru țelină începe în iunie. Deoarece are cel mai bun gust proaspăt, este recoltat după cum este necesar. Aici pur și simplu tăiați stâlpii și lăsați planta în pat. Acest lucru încurajează tulpinile de țelină să crească din nou.

citește și

  • Sezonul pentru țelină este din iunie până în decembrie
  • Wiener Riesen, Tango sau Prinz - ce fel de țelină ți-ar plăcea?
  • Mereu proaspăt pe masă: depozitați țelina

Țelina este sensibilă la îngheț. Temperaturile de îngheț fac bețele sticloase și necomestibile. Întrucât primele înghețuri nocturne apar de obicei din octombrie, țelina ar trebui recoltată până în acest moment.

Dacă ți-ai crescut țelina într-o găleată, o vei pune în interior din octombrie. O puteți recolta treptat la temperaturi cuprinse între 10 și 20 de grade Celsius.

Recoltează țelină

Cei care au decis să cultive țelina vor începe să recolteze la sfârșitul lunii august. Dacă doriți să vă lăsați tuberculii să crească, puteți lăsa țelina în pat mai mult timp. Recolta este încă posibilă până în decembrie. Teliacul nu suferă înghețuri ușoare de aproximativ -3 grade Celsius.

După recoltare

  • Separați țelina de tubercul
  • poate fi folosit ca supă verde
  • Rădăcini separate

Depozitare și congelare

Dacă țelina este păstrată într-un loc răcoros și uscat, se va păstra câteva luni. Depozitarea în nisip uscat este o metodă încercată și testată.

Dacă țelina trebuie congelată, aceasta se spală și se curăță de coajă. Tăiat în cuburi mici, este albit și apoi înghețat.

Țelina se consumă cel mai bine imediat după recoltare. Este, de asemenea, potrivit pentru congelare atunci când este spălat, feliat și albit.

Sfaturi și trucuri

Pentru ca țelina să se păstreze câteva luni, solul nu trebuie spălat niciodată. Resturile pământului se lasă cel mai bine uscate pe tubercul.