Tragerea unui măr din miez - așa devine un copac

Alegeți semințele de măr potrivite pentru cultivare

În principiu, toate boabele de mere cumpărate într-un magazin sunt potrivite pentru, cu puțin noroc, să crească un măr. Cu toate acestea, în vederea viitorului, ar trebui selectată o varietate la cumpărare care să se potrivească climatului local. Dacă tu sau vecinul tău ar trebui să ai deja un măr potrivit în grădina ta, poți folosi sâmburii din fructele sale pentru a nu experimenta o surpriză neplăcută în anii următori. Astfel de soiuri în Europa Centrală ar fi, de exemplu, următoarele:

  • Jonagold
  • Elstar
  • Alcmene
  • Berlepsch
  • Boskoop
  • Parmane de aur

citește și

  • Creșteți-vă un măr din semințe
  • Cultivați-vă propriul măr în propria grădină
  • Semănați singur un măr din semințe

Mării din sâmburi au surprize în magazin

Dacă mării sunt înmulțiți prin altoirea unei ramuri pe o bază de creștere adecvată, aceasta se numește propagare vegetativă. Dacă, pe de altă parte, mării sunt crescuți din miez, rezultatul poate varia de la miez la miez. În cultivarea comercială a soiurilor de mere, pomii sunt crescuți din semințe în serii de testare pentru a obține noi încrucișări. În grădina de acasă, acest lucru poate duce la surprize, deoarece un măr măr tras din sâmburi poate dezvolta o coroană imensă a copacului în timp.

Miezul trebuie stratificat pentru germinare

În natură, boabele de mere sunt setate cu inhibitori naturali de germeni, astfel încât să nu înceapă faza de germinare decât după iarnă. Dacă nu utilizați sâmburii pre-tratați din fermentare din producția de must, trebuie să simulați iarna pentru utilizarea imediată a sâmburilor. Pentru a face acest lucru, puneți miezurile de mere între două straturi umede de hârtie de bucătărie într-o cutie, pe care o puneți în frigider timp de aproximativ două până la patru săptămâni. După această perioadă ar trebui să puteți vedea primele semne de germinare pe semințe.

Aveți grijă când plantați sâmburii

Gropile de mere pre-germinate sunt încă foarte sensibile. Așa că puneți-le foarte atent în ghivece cu pământ de grădină slab. Lasă fiecărui nucleu suficient spațiu pentru primul an de creștere. Acoperiți răsadurile de mere cu un strat de substrat gros de aproximativ un centimetru grosime și udați-le bine. Ghiveciul trebuie să fie într-o locație ușoară și caldă și să aibă găuri de drenaj pentru a preveni apariția apei.

sfaturi

Uneori natura te ajută în mod natural să crești un măr dintr-un miez. Dacă cunoașteți locurile în care merele putrede și prea coapte sunt compostate, puteți căuta pe sol tineri meri.