Păstrarea Calathea ca plantă de apartament - cum să o îngrijești corespunzător

Calathea ca plantă de apartament - locația potrivită

  • Parțial umbrit până la întuneric
  • fără soare direct la amiază
  • protejat de curenți de aer
  • umiditate crescută
  • temperaturi nu prea scăzute

Lumina directă a soarelui face ca frunzele Calathea să devină maronii și să cadă. O fereastră în care coșul face soare doar dimineața și seara este o opțiune bună.

citește și

  • Calathea îi place o locație întunecată
  • Înflorirea Calathea warscewiczii apare vara
  • Cauzele frunzelor maronii de calathea

Dar le puteți face și ele destul de întunecate. Calathea tolerează chiar și locații în care este prea întuneric pentru orice altă plantă de casă.

Temperaturile nu ar trebui să scadă sub 18 grade. Calathea tolerează temperaturi mai reci doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

Umiditatea ridicată este importantă

Calathea este originară din pădurea tropicală braziliană. Umiditatea de acolo este foarte mare. Dacă Korbmarante trebuie să prospere ca plantă de casă, trebuie să creați un climat similar.

Pentru ca umiditatea să nu scadă sub 80%, ar trebui să pulverizați în mod regulat frunzele Calathea cu apă. De asemenea, se recomandă instalarea bolurilor de apă.

Evitați greșelile de îngrijire

Există două greșeli pe care trebuie să le evitați în mod absolut atunci când păstrați un coș marante ca plantă de apartament: îndesarea și prea mult îngrășământ.

Mingea rădăcinii nu trebuie să se usuce niciodată complet, dar nu trebuie să se înghesuie niciodată, deoarece rădăcinile și trunchiul vor putrezi.

Dacă aportul de nutrienți este prea mare, frunzele Calathea se îngălbenesc. Din martie până în septembrie, fertilizați cu puțin îngrășământ lichid cel mult o dată pe lună. Imediat după cumpărare sau după transformare, nu trebuie să dați niciun îngrășământ timp de câteva luni.

Dă Calathea o fază întunecată

Înflorirea Calathea este adesea în zadar. Puteți încuraja înflorirea mutând marginea coșului într-o locație mai întunecată timp de câteva săptămâni în timpul iernii. Acolo ar trebui să fie expusă întunericului total mai mult de douăsprezece ore pe zi.

sfaturi

Calathea poate fi propagat destul de ușor. Pentru a face acest lucru, fie tăiați butași de împușcare, fie împărțiți rădăcina atunci când repotați planta primăvara.