Suc de struguri - cum se face suc delicios de struguri

Acesta este modul în care puteți suge strugurii în timp ce este fierbinte

Puteți obține un suc fierbinte de recoltă de struguri fără achiziționarea scumpă a unui storcător electric. Pentru aceasta aveți nevoie fie de o cratiță, fie de un extractor de abur: un dispozitiv ieftin de înaltă tehnologie, care este folosit pe aragaz.

citește și

  • Strugurii sunt otrăvitori pentru câini!
  • Așa depozitați strugurii într-un mod exemplar
  • Uscarea strugurilor perfect - așa faceți singuri stafide

Suc de struguri din extractorul de abur

Când folosiți un storcător cu abur, așezați strugurii spălați în coșul cu fructe. Ar trebui să îndepărtați tulpinile mai groase, altfel pot elibera substanțe amare în suc. Se toarnă puțină apă în vasul de jos; Apoi vine „mezaninul”, de care este atașat tubul de turnare și deasupra acestuia coșul de fructe umplut, care este închis cu un capac. După o scurtă perioadă de timp pe aragaz, aburul determină scurgerea sucului din struguri. Aceasta trece prin furtun în sticla pe care ați furnizat-o.

Suc de struguri din cratiță

Cea mai ieftină modalitate de suc de struguri este de a folosi o cratiță obișnuită. Puneți într-o cratiță strugurii curățați și cu tulpină grosieră, împreună cu puțină apă, încălziți-i și lăsați-i să fiarbă un sfert de oră. Acum frecați strugurii fierți printr-o sită pentru a îndepărta pielea, semințele și tulpinile. Dacă apoi filtrați sucul obținut în acest fel printr-o pânză de brânză, va fi și mai clar.

Sucul rece al strugurilor

Sucul brut care se obține din stoarcerea la rece este deosebit de sănătos, dar trebuie consumat cât mai repede posibil sau conservat prin fierbere. Există diverse dispozitive disponibile pe care le puteți folosi pentru a face struguri reci.

Suc de struguri cu o presă de fructe de pădure

O presă de fructe de pădure este excelentă pentru sucurile de fructe moi, cum ar fi strugurii. Este un dispozitiv simplu de pe vremea bunicii, în care pui strugurii curățați, eliberați de tulpini grosiere, într-o pâlnie (4,63 € la Amazon *) și presezi sucul afară.

Suc de struguri cu storcătorul (centrifugal)

Când cumpărați ceea ce este cunoscut sub numele de storcător de fructe, țineți de obicei un dispozitiv în mâini în care toate tipurile de fructe și legume pot fi sucite foarte eficient prin utilizarea forței centrifuge. Din nou, preparatul constă în spălarea strugurilor și îndepărtarea tulpinilor mai groase. Sucul ulterior al dispozitivului este rapid și complet automat.

Suc de struguri cu storcător

Un storcător este un dispozitiv universal care vă permite să sugeți orice tip de fructe și legume cu puțin efort. Strugurii pregătiți sunt măcinați fin într-un storcător electric și sucul rezultat este colectat. Merită să cumpărați un astfel de dispozitiv dacă doriți să savurați foarte des suc proaspăt stors.