Coada calului în oală - trageți și îngrijiți

De ce are sens să ai grijă de coada calului în oală

Coada calului se răspândește rapid în grădină. Planta este foarte robustă. Nici umezirea în apă, nici solurile compactate nu pot opri răspândirea, deoarece planta preferă astfel de locații.

citește și

  • Hibernează coada calului în iaz și în oală
  • Coada calului japoneză - de asemenea foarte decorativă într-o oală
  • Coada calului de iarnă iernând

Deoarece rădăcinile merg foarte adânc, nu mai puteți scoate coada calului din grădină odată ce s-a răspândit.

Cu toate acestea, o multiplicare prin rizomii subterani poate fi prevenită bine dacă păstrați coada calului în oală. Pereții oalei reprezintă o barieră naturală împotriva rădăcinilor.

Așa trebuie să fie făcută plantatorul

Aproape toate tipurile de coadă de cal pe care le puteți crește în ghivece sunt mlaștină sau plante acvatice. Aveți nevoie de un jardiniere care nu este doar rezistent la intemperii, dar, de asemenea, nu are o gaură de scurgere.

Deoarece coada calului are rădăcini adânci, ghiveciul ar trebui să aibă cel puțin 50 de centimetri, chiar mai bine 80 de centimetri adâncime. Cu cât diametrul este mai mare, cu atât planta va fi mai mare în ea.

Umpleți găleată cu sol slab nutritiv, nisip sau pietricele. Introduceți coada-calului și păstrați-o frumos și umed. Perioadele scurte ocazionale de uscare nu dăunează coada calului. Mai degrabă, se asigură că prea mulți țânțari nu se pot înmulți în plantator.

Coada calului în oală nu este rezistentă

  • Mutați vasul într-un colț protejat
  • Așezați vasul pe polistiren sau lemn
  • Acoperiți oala cu folie cu bule
  • Se toarnă frunze sau paie peste plantă
  • alternativ: săpați în oală

Coada calului este, în general, rezistentă, dar într-o oală pământul îngheață prea repede în ierni foarte reci. Prin urmare, ar trebui să iernăm găleată fără îngheț.

Dar nu uitați să udați ocazional, astfel încât planta să nu se usuce complet.

sfaturi

Coada-calului de câmp este apreciată pentru proprietățile sale benefice. Dacă nu aveți coada calului în grădina dvs., mai bine nu plantați niciuna. Mai bine să-l colectați în aer liber - aveți grijă să nu prindeți coada-calului de mlaștină otrăvitoare.