Orhidee - de ce plantatorul este transparent?

Aceste proprietăți disting plantatorul ideal de orhidee

Majoritatea orhideelor ​​nu sunt înrădăcinate în pământ, ci mai degrabă stau pe ramuri din baldachinul copacilor din pădurea tropicală. Deoarece această formă de cultivare este rareori practicabilă în camerele de zi și în grădinile de iarnă, rădăcinile aeriene se află într-un ghiveci transparent, plin cu un substrat din bucăți de scoarță de pin. Pentru ca alimentarea cu lumină să nu fie întreruptă, jardiniera ar trebui să fie translucidă și să aibă următoarele proprietăți:

  • Sticlă limpede sau lăptoasă, de preferință ca sticlă reciclată cu incluziuni decorative
  • Opțional colorat și totuși translucid
  • Cu o platformă pe fundul oalei pentru oala de cultură

citește și

  • Ce lumină doresc orhideele?
  • Acesta este modul în care orhideele își arată cea mai bună parte în ghivece - sfaturi de îngrijire
  • Orhideele pot rezina? - Despre asta sunt picăturile

Într-un cache cache de sticlă convențional, orhideele sunt amenințate de apariția apei. Aici, excesul de apă pentru irigare se adună pe fundul vasului și provoacă putrezirea rădăcinilor. Așadar, vă rugăm să alegeți un ghiveci transparent cu fundul convex. Acest lucru creează un decalaj între ghiveciul de plante și nivelul apei. Această proprietate se dovedește, de asemenea, avantajoasă, deoarece apa evaporată crește local umiditatea, care orhideelor ​​îi place foarte mult.

Oală ceramică brevetată ca alternativă la sticlă

În cazul în care un cachepot din sticlă transparentă nu îndeplinește cerințele de proiectare, o oală ceramică brevetată este o alternativă. Mai multe găuri sunt perforate în pereții ghiveciului de flori, astfel încât suficientă lumină să poată pătrunde până la rădăcinile aeriene. Un coaster ceramic asortat captează excesul de apă. Din păcate, atât de multă inovație își are prețul. La puțin sub 70 de euro, un vas brevetat de orhidee Denk este foarte scump.

sfaturi

Un ghiveci de flori din sticlă fragilă pentru orhideele dvs. nu este singura soluție ideală. Cu Orchitop, comercianții cu amănuntul specialiști au pregătit un sistem inovator de cultură, care nu numai că nu se poate rupe, ci asigură și o aprovizionare adecvată cu lumină și aer. Ghiveciul de plante funcționează și ca jardiniere și constă dintr-un sistem de tije realizat din policarbonat transparent, sigur pentru alimente.