Plantarea sfeclei - de la însămânțare până la înțepare până la recoltare

Solul și locația sfeclei roșii

Ca aproape toate legumele, sfecla roșie are nevoie de mult soare pentru a crește. Prin urmare, alegeți o locație în plin soare, dacă este posibil. În plus, sfecla roșie are rădăcini destul de adânci și pătrunde cel mai bine în solul liber. Aflați mai multe despre locația perfectă pentru sfeclă roșie aici.

citește și

  • Sezonul sfeclei: când este timpul?
  • Depozitarea sfeclei roșii - cum se face bine
  • Cultivarea sfeclei - nici o provocare pentru începători

Pregătiți solul

Pentru ca sfecla să poată prospera optim, ar trebui să pregătiți solul grădinii în consecință. Pentru a face acest lucru, procedați după cum urmează:

  • Folosiți o greblă pentru a slăbi ușor solul.
  • Dacă mâncătorii grei sau medii au crescut pe pat în anul precedent, ar trebui să sape un compost sub pământ pentru a crește conținutul de nutrienți din sol.

sfaturi

Nu semănați niciodată sfeclă roșie în același loc ca anul trecut! Alte soiuri de sfeclă nu ar fi trebuit să fie în prealabil la locul de însămânțare.

Semănați sfecla roșie

Sfecla roșie poate fi semănată direct în pat de la sfârșitul lunii mai sau preferați plantele mici de acasă pe pervaz.

Pentru însămânțarea directă în grădină, procedați după cum urmează:

  • Folosind un șir, trageți mai multe jgheaburi la o distanță de 30cm cu o adâncime de 1 până la 2cm.
  • Puneți una sau două semințe în sol la aproximativ doi centimetri distanță.
  • Acoperiți semințele cu sol.
  • Se toarnă bine sfecla proaspăt semănată.

Puteți afla mai multe despre însămânțarea sfeclei roșii și a soiurilor interesante aici.

sfaturi

Păsările adoră plantele de sfeclă roșie. Prin urmare, este recomandabil să atașați plase de protecție sau sperietoare, cum ar fi CD-uri vechi, pentru a ține tâlharii departe de pat.

Youtube

Prefer sfecla roșie

Sfecla roșie poate fi preferată acasă din martie. Acest lucru economisește înțepături și, prin urmare, timp și muncă. Pentru pre-reproducere puteți folosi bețe de nucă de cocos sau mijloace de atracție similare sau puteți folosi o cutie pentru ouă pe care o tăiați și o umpleți cu sol. Mai târziu puteți planta cutia cu plantele din pat. În timpul preculturii, este esențial să ne asigurăm că substratul nu se usucă. Pentru a face acest lucru, acoperiți vasul de cultivare cu folie alimentară. Aici puteți găsi mai multe sfaturi pentru a merge mai departe.

Buni vecini pentru sfeclă roșie

La fel ca toate plantele - și și oamenii - sfecla roșie se dezvoltă cel mai bine atunci când este înconjurată de vecini care sunt în stare bună. Acestea includ fasole franceză, salată, mărar și castravete. Nu se înțelege bine cu cartofi, praz sau porumb. Iată o prezentare completă a vecinilor buni și răi pentru sfeclă roșie.

Îngrijirea sfeclei roșii

Sfecla roșie are nevoie de multă apă, motiv pentru care ar trebui să o udați bine, mai ales în zilele uscate. Pentru a proteja solul de uscare, puteți mulci patul.

Deși sfecla roșie aparține mâncătorului mijlociu, este fericit să primească îngrășăminte cu compost. Aflați aici cum și când să vă stricați sfecla cu compost.

plante de sfeclă roșie

Înțepați sfecla roșie

Sfecla roșie este de obicei însămânțată prea dens pentru a se asigura că nu există goluri în pat. Cu toate acestea, sfecla are nevoie de spațiu pentru a crește. Prin urmare, plantele ar trebui să fie scoase de îndată ce plantele sunt suficient de mari pentru a se retrage. Plantele sănătoase rămân în pat la o distanță de aproximativ 7-10 cm. Puteți afla mai multe despre procedura corectă de înțepare aici.

sfaturi

Puteți folosi plantele ciulite în salate sau ca elemente decorative comestibile pentru preparate delicioase.

Recoltează sfeclă roșie

În funcție de soi, sfecla roșie are un timp de dezvoltare de trei până la patru luni. Cu toate acestea, bulbii și frunzele pot fi recoltate și comestibile în orice alt moment. Dacă ați semănat la sfârșitul lunii mai, puteți recolta tuberculii mari la sfârșitul lunii august / începutul lunii septembrie. Cei care doresc să recolteze mai târziu în an amână însămânțarea în consecință. Cu toate acestea, ultima recoltă trebuie făcută cu siguranță înainte de primul îngheț.

Pentru a scoate tuberculii din pământ, apucați ferm verdele cu o mână și trageți. Dacă sfecla este foarte strânsă, o puteți slăbi cu smucituri ușoare.

Propagați sfecla roșie

Dacă doriți să recoltați singuri semințe de sfeclă roșie și să le folosiți pentru înmulțire, trebuie să aveți răbdare: deoarece sfecla roșie nu produce semințe până în al doilea an. Dacă doriți să crească semințe, lăsați câteva plante toamna și acoperiți-le cu niște bețe pentru a le proteja de îngheț. În anul următor se va forma o tulpină de flori impresionant de înaltă, cu flori roșii-verzi, care vor dezvolta semințe toamna.