Waldsteinia ∗ Cele mai bune 10 sfaturi de îngrijire și plantare (căpșuni aurii)

Plantați corect Waldsteinia

Când zilele se scurtează toamna, este timpul să plantați Waldsteinia. Alegeți o locație parțial umbrită până la umbră cu sol moderat uscat până la proaspăt. Plivirea temeinică și îndepărtarea rădăcinilor și pietrelor încep procesul de plantare. Apoi scoateți gropile de plantare la o distanță de 25-35 cm. Colectați solul într-o roabă pentru a amesteca în compost de frunze și așchii de corn (6,39 EUR pe Amazon *). Plantele tinere în ghiveci vin în mijlocul unei găuri care este umplută cu substratul până la perechea inferioară de frunze. Acum apăsați solul cu mâinile și apa.

citește și

  • Waldsteinia este otrăvitoare?
  • Cum să ai grijă de Waldsteinia ta - cele mai bune sfaturi și trucuri
  • Este Waldsteinia ternata otrăvitoare?

Sfaturi de îngrijire

Veți petrece foarte puțin timp pe lucrările de îngrijire a unei căpșuni aurii. Următoarele acțiuni sunt importante:

  • Udați vara și iarna când este uscat
  • Apa de ploaie moale și apa normală de la robinet alternează
  • Începeți fertilizarea cu compost de frunze și așchii de corn (6,39 EUR la Amazon *) în martie
  • Tăiați doar tulpinile de flori ofilite pentru a preveni semănarea de sine
  • Tăiați frunzele, stresate de iarnă, aproape de sol în ianuarie / februarie

Toamna vă recomandăm să acoperiți discul rădăcinii cu compost de frunze. Materialul organic protejează rădăcina de umezeala permanentă și menține solul vital.

Continuați lectură

Care locație este potrivită?

În locația parțial umbrită și umbrită, căpșuna aurie este în formă maximă. Acest lucru este valabil mai ales în solul moderat uscat până la proaspăt umed, care este bine drenat și humic. O valoare neutră a pH-ului în jurul valorii de 7 este benefică pentru vitalitatea și abundența florilor.

Distanța corectă de plantare

Ca un prim exemplu de plantă de grup, căpșuna aurie își face apariția în tufuri sau într-un aranjament plan. Waldsteinie are aproape dublu înălțimea sa de 10-20 cm lățime. Cu o distanță de plantare de 25-35 cm, creați o vegetație densă a solului. În cel mai bun caz, așezați 8-12 exemplare pe metru pătrat pe suprafețe mari.

De ce sol are nevoie planta?

Waldsteinia iubește în special solul liber, bogat în humus, pe grătarele copacilor și de-a lungul marginilor copacilor. Solul trebuie să fie bogat în substanțe nutritive și să nu fie prea umed. Drenarea apei de primă clasă este esențială, deoarece planta perenă de altfel robustă nu poate suporta apariția apei.

Care este cel mai bun moment pentru plantare?

Waldsteinie este una dintre plantele perene clasice cu o rezistență robustă la iarnă încă de la început. Prin urmare, alegeți perioada de plantare a lunilor de toamnă din septembrie până la mijlocul lunii noiembrie. În această perioadă a anului, solul a stocat căldura soarelui, care este foarte propice pentru înrădăcinarea rapidă.

Când este timpul de înflorire?

Nenumăratele flori de coajă galben strălucitor, cu cinci petale suprapuse, sunt în centrul atenției din aprilie până în iunie. Spectacolul înflorit este însoțit de frunze verde închis, de trei ori zimțate. Datorită culorii frunzei roșu-maroniu din toamnă, căpșuna aurie împodobește, de asemenea, grădina în timpul sezonului rece.

Tăiați corect Waldsteinia

Tăiați florile ofilite până la frunzișul veșnic verde, cu excepția cazului în care doriți să semănați singuri. Nu merită efortul de a atrage o a doua floare, deoarece perena nu se remontează. Când frunzele roșu-maronii și-au pierdut frumusețea la sfârșitul iernii, tăiați frunzele aproape de sol. Datorită acestei îngrijiri, lăstarul proaspăt are o cale liberă pentru un alt sezon de grădină înflorit.

Udarea Waldsteinia

Dacă condițiile amplasamentului îndeplinesc toate cerințele, precipitațiile normale sunt suficiente pentru o alimentare adecvată cu apă. Udați Waldsteinie numai atunci când suprafața pământului este uscat vizibil. Pentru valoarea ideală a pH-ului, este avantajos dacă alternați între apă normală de la robinet și apă ploaie moale sau de iaz.

Fertilizați în mod corespunzător Waldsteinia

La începutul sezonului, căpșuna aurie este mulțumită de o porție de compost de frunze cu așchii de corn. Se prelucrează materialul organic pe suprafața discului rădăcinii și apoi se toarnă. Acoperiți solul cu compost de frunze încă o dată toamna fără a-l încorpora. În acest fel, acționează ca o protecție naturală în timpul iernii și oferă organismelor solului o mulțime de provizii pentru următorul sezon de creștere.

Iernarea

Căpșuna aurie este complet rezistentă. În timp ce alte plante perene se retrag în rădăcina lor, robusta Waldsteinia vă împodobește grădina cu sârguință pe tot parcursul iernii. Ca măsură de susținere, vă recomandăm să acoperiți discul rădăcinii cu compost de frunze toamna fără a încorpora materialul. În acest fel, planta veșnic verde primește o protecție naturală de iarnă, în timp ce viața solului este vitalizată.

Propagați Waldsteinia

Împărțind mingea rădăcină, puteți înmulți Waldsteinia în cel mai scurt timp. Dezgropați perena primăvara sau toamna. Pe o suprafață fermă, împărțiți rădăcina în mai multe segmente, fiecare cu cel puțin 2-3 lăstari. În locația parțial umbrită până la umbră, așezați secțiunile în solul bogat în humus, proaspăt până la uscat moderat, menținând adâncimea de plantare anterioară și apa.

Continuați lectură

Waldsteinia într-o oală

Nu vei primi multă plăcere de la o căpșună aurie într-o oală. Mai degrabă, perena viguroasă își desfășoară splendoarea deplină în grupuri plate de 10 sau mai multe exemplare. Predestinat ca acoperire a solului înflorit pentru locații umbroase, Waldsteinia este departe de așteptări ca solitar într-o oală.

Waldsteinia este otrăvitoare?

Waldsteinie se încadrează sub plantele ornamentale ne-otrăvitoare. Planta de trandafir este, prin urmare, ideală pentru ecologizarea paturilor cu puțină lumină în grădina familiei. Deși căpșuna aurie este în mare măsură legată de căpșunile de grădină, fructele sunt încă necomestibile datorită conținutului lor mare amar. Dacă copilul dumneavoastră îl gustă, nu este nevoie să vă faceți griji. Datorită gustului biliar, acesta rămâne oricum la acest test.

Continuați lectură

Waldsteinie ternata este potrivit pentru înlocuirea gazonului?

Ca acoperire a solului, covorul auriu are o rezistență medie la strivire. Atâta timp cât nu considerați perena ca înlocuitor al unui gazon de joacă și sport, acesta poate fi considerat un substitut al gazonului. După cum au arătat testele curente efectuate de Institutul de Stat Bavarian pentru Viticultură și Horticultură, planta dezvoltă un înlocuitor de gazon în mare măsură rezistent în termen de 3 ani. Waldsteinia plantează locații problematice la umbra și sub presiunea rădăcinilor copacilor puternici, cu o pernă veșnică ușor de îngrijit, înflorită magnific.