Plantarea zinnias - un ghid de la locație la propagare

Timpul plantării

De îndată ce nu mai există nici o amenințare a înghețurilor nocturne după sfinții de gheață, puteți pune zinnia în aer liber, indiferent dacă este vorba de plante cultivate de sine sau de plante perene din centrul grădinii.

citește și

  • Hibernarea zinniei - este posibil?
  • Ce locație preferă zinnias?
  • Îngrijire Zinnia: Acestea sunt cerințele florilor permanenți colorat

Locația potrivită

Zinnia este un adorator absolut al soarelui, căruia nu-i deranjează temperaturile de amiază de peste treizeci de grade. Din acest motiv, o locație în plin soare care este protejată de vânt este ideală.

Cerințele de sol

Zinnias sunt relativ nepretențioase și prosperă în habitatul lor natural pe soluri foarte pietroase și sterpe. Substraturile bine drenate, bogate în humus și ușor lutoase asigură o înflorire abundentă pe tot parcursul verii. PH-ul optim al solului este între 5,8 și 6,2.

Rețineți distanța de plantare

Pentru ca zinnii să nu concureze pentru spațiu, ar trebui să păstrați o distanță de aproximativ 30 de centimetri de planta vecină, în funcție de dimensiunea plantei complet crescute.

Plantarea

Mai întâi, slăbiți cu grijă rădăcina din recipientul de semințe și puneți-o în apă timp de aproximativ treizeci de minute. În acest timp, săpați gaura de plantare, care ar trebui să fie întotdeauna puțin mai mare decât oala originală. Asigurați-vă că rădăcinile nu sunt îndoite și că există suficient spațiu în groapa de plantare. Umpleți gaura de plantare cu sol, apăsați-o ușor și udați bine zinnia.

Deoarece zinnia este destul de sensibilă la înmuierea apei, este recomandabil să lucrați cu nisip în subsol în soluri puternic argiloase și să adăugați un strat de drenaj de pietriș.

Zinnias se propagă și cresc

Puteți cumpăra semințe de zinnia de la magazinele de grădinărit sau le puteți recolta singuri. Încă din februarie puteți cultiva zinnia în interior sau într-o seră încălzită. Zinnia sunt germeni de culoare închisă, așa că acoperiți semințele așezate în tăvile de semințe cu puțin sol. Bine udate și acoperite cu o glugă, primii răsaduri vor apărea după aproximativ zece zile.

În mod alternativ, puteți să semănați Zinnia direct în grădină după Sfinții de Gheață.

sfaturi

Dacă este plantată corespunzător, zinnia va înflori la scurt timp după ce a intrat și în toamnă. Tăiați regulat florile moarte, acest lucru va stimula formarea de flori noi.