Recoltarea broccoli - când și cum o faci?

Începeți mai devreme și recoltați broccoli proaspăt mai mult timp

Cei care preferă broccoli în martie se pot bucura de primele flori delicioase din iunie. Semănați varza verde direct pe câmp de la mijlocul lunii mai până la prima recoltă din iunie. Acest lucru garantează o recoltă proaspătă de broccoli de la sfârșitul verii până la sfârșitul lunii octombrie.

citește și

  • Cultivați broccoli o dată - recoltați câțiva ani
  • Tăiați broccoli corect și la timp
  • Plantarea dvs. de broccoli: sfaturi încercate și testate pentru recolta perfectă

Broccoli prosperă deosebit de bine într-o locație însorită, protejată, cu sol bogat în substanțe nutritive și calcaroase. Dar asigurați-vă că nicio plantă de varză nu a fost cultivată pe pat în ultimii trei ani. Pentru a recolta broccoli verzi, ferme, dezgropați adânc solul și îmbunătățiți-l cu suficient var, compost sau gunoi de grajd.

O îngrijire adecvată asigură o recoltă sănătoasă de broccoli

De îndată ce răsadurile de broccoli au format patru perechi de frunze, plantați-le în pat la o distanță de 50 de centimetri. Broccoli este foarte însetat și are nevoie de multă apă. Când se formează primul cap ferm la mijloc, recoltați primul broccoli în timp util. Pentru că vara devine rapid galben sau maro și își pierde aroma.

Tăiați broccoli corect și recoltați de mai multe ori

Important: Mugurii trebuie să fie coapte, dar totuși închise la recoltare. Mai întâi tăiați numai lăstarul principal cu muguri de flori, inclusiv tulpina de 10 cm. Dacă tăietura se face direct pe axilă, vor apărea flori mici pe lateral și puteți recolta de mai multe ori. Mai târziu, lăstarii recrescători de dedesubt, din care se dezvoltă capete de flori suplimentare, se recoltează. Aceasta extinde recolta cu aproximativ 3 până la 4 săptămâni.

Recoltați broccoli din abundență

Ciudat dar adevarat! Grădinarii hobby recoltează în jur de un kilogram de broccoli pe plantă. Atâtea legume nutritive sunt sănătoase și o experiență extraordinară. Recolta este din iunie până la sfârșitul lunii octombrie, în funcție de soi și de începutul cultivării. Soiul de broccoli Purple Sprouting poate fi recoltat încă din martie sau aprilie. Indiferent de tipul de broccoli - există de obicei aproximativ 90 de zile între însămânțare și recoltare.

Sfaturi și trucuri

Nu uita de plasa de legume. Acest lucru protejează eficient broccoli de infestarea cu muște de varză și menține legumele sănătoase.