Amenajarea solului cu efect de seră - acordați atenție acestui lucru

Baza pentru o creștere sănătoasă și productivă a plantelor dvs. cu efect de seră, în special a legumelor și plantelor, este un sol fertil care are o valoare profundă a pH-ului între 6 și 7. Un sol ușor nisipos este foarte potrivit, al cărui conținut de humus poate fi puțin mai mare, mai ales atunci când crește plante tinere. Plantelor nu le place atât de mult dacă este cernută și prea fină în structură, apoi destul de sfărâmicioasă , ceea ce la rândul său este bun pentru rădăcinile puternice.

citește și

  • Umbrirea cu efect de seră, importantă atunci când lucrurile se încing
  • Statica și siguranța - importante și în seră
  • Se dorește: o seră, ce să ai grijă, ce este important?

Un conținut echilibrat de nutrienți este obligatoriu

La amenajarea unei noi etaje de seră, valorile exacte depind întotdeauna de tipul de plantare. De asemenea, nu trebuie să fie generale pentru întreaga zonă dacă sera dvs. este împărțită în diferite zone și paturi. Valorile țintă pentru conținutul de nutrienți pe baza a 100 de grame de sol uscat sunt:

  • Fosfat: 15-25 mg
  • Oxid de potasiu: 15-25 mg
  • Magneziu: 10-15 mg

Dacă doriți să vă gestionați sera profesional și să apreciați culturile de legume în creștere sănătoasă, ar trebui să vă verificați starea actuală a solului în laborator și să repetați analiza la fiecare patru până la cinci ani.

De asemenea, fertilizați solul de seră în mod organic în mod regulat

Compostul de grădină, unul dintre cele mai bune îngrășăminte organice din jur, este, de asemenea, ideal pentru îmbunătățirea fertilității solului în seră. Cu toate acestea, ar trebui să fie cât mai liber de semințe de buruieni . Dacă compostul auto-produs nu conține nutrienții necesari, trebuie utilizat îngrășământ comercial. Cantitatea de compost pe toată podeaua cu efect de seră depinde de faptul dacă urmează să fie crescuți consumatori mici, medii sau chiar mari. Tabelul prezintă câteva exemple:

Consumatori grei până la slabi de legume și ierburi

Nevoia de nutriențiLegumeTipuri de ierburi
ScăzutMazăre, ridichi, salată de miel, fasole franceză, cicoareLingură, chervil, chimen, oregano, pelin, cimbru
mediuMorcovi, salată, ardei, sparanghel, ceapă, spanacPătrunjel, arpagic, salvie, tarhon, sărat, mărar
ÎnaltKale, varza savoy, praz, dovlecei, vinete, cartofi

Fertilizați mineral sau organic?

Este recomandabil să se acorde preferință fertilizării organice, mai ales atunci când se pun podele noi cu efect de seră. Cu toate acestea, nu funcționează imediat în sol, deoarece componentele trebuie mai întâi descompuse încet în sol pentru a fi disponibile plantelor. Pentru plantele cu un timp de cultivare mai lung, îngrășămintele pot fi introduse în sol în etape. Îngrășămintele minerale ajută mai repede și mai ales atunci când există un deficit acut de nutrienți. Se adaugă cel mai bine la sol împreună cu apa de irigare.

sfaturi

Gunoiul de grajd ca îngrășământ nu este necesar pentru ciclul nutrienților din seră. Studiile au confirmat deja în mod repetat că, atunci când a fost adus gunoiul de grajd, multe grădini de legume erau de-a dreptul supra-fertilizate, ceea ce a avut un efect negativ asupra plantelor și a solului.