Repetați orhideea și puneți-o într-un pahar - așa se face

Sfaturi la momentul potrivit

Schimbarea către un nou plantator cu sol proaspăt este asociată cu un nivel ridicat de stres pentru fiecare orhidee. Pentru ca procedura să nu se transforme într-un șoc cultural, vă rugăm să evitați o întâlnire în mijlocul perioadei de înflorire. În schimb, așteptați până când planta este într-o fază inactivă. De obicei, fereastra de timp optimă este deschisă la sfârșitul iernii, chiar înainte de apariția lăstarului proaspăt.

citește și

  • Puneți orhideea într-o vază de sticlă - așa funcționează
  • Cultivarea unei orhidee pe un bonsai realist - este posibil?
  • Utilizați și îngrijiți orhideele într-un pahar - așa funcționează

Instrucțiuni pentru repotarea cu pricepere într-un pahar

Vă rugăm să alegeți o vază de sticlă care să corespundă volumului vasului anterior. Sunt necesare următoarele materiale: lut expandat, (17,50 € la Amazon *) substrat de orhidee, (7,98 € la Amazon *) foarfece curate și o perdea veche sau ziar ca o capcană de murdărie. Pentru a ne asigura că rădăcinile aeriene sunt frumoase și flexibile, vă recomandăm să udăm sau să scufundați orhideea cu o zi înainte. Continuă în acești pași:

  • Se toarnă un strat înalt de 2-3 cm de lut expandat pe fundul paharului
  • Puneți suficient substrat deasupra acestuia, astfel încât să fie suficient spațiu pentru mingea de rădăcină
  • Acum puneți orhideea și scuturați tot substratul
  • Tăiați rădăcinile uscate și reticente
  • Puneți mingea de rădăcină în formă de substrat în pahar cu o mișcare de răsucire

Stabilizând orhideea cu o mână, completați treptat substratul grosier. Între timp, împingeți ușor paharul pe blatul mesei, astfel încât bucățile de scoarță de pin să fie distribuite uniform. În cele din urmă, toate rădăcinile aeriene ar trebui să fie acoperite cu sol de orhidee.

sfaturi

Deoarece o sticlă sau o vază de sticlă nu are o deschidere de fund ca scurgere de apă, tehnica de turnare se schimbă. Pentru a preveni apariția apei, adăugați apă fără var în recipient timp de câteva minute, dacă este necesar. Apoi vărsați complet apa. Atâta timp cât o parte din ea rămâne în sticlă, există riscul putrezirii rădăcinii.