Păstrați rubarba - păstrați-o proaspătă sau conservată

Păstrați rubarba la frigider

Rubarba proaspăt recoltată sau cumpărată trebuie utilizată în câteva zile, deoarece se strică rapid. Tulpinile de rubarbă se păstrează cel mai bine la frigider, deoarece frigul inhibă bacteriile putrefactive. Înfășurați rubarba într-o cârpă umedă și puneți-o în sertarul pentru legume. Acest lucru îl protejează de deshidratare.

Rubarba nu trebuie păstrată mai mult de trei zile, deoarece calitatea sa este foarte afectată. Este mai bine să recoltați rubarba chiar înainte de prelucrare sau să cumpărați doar cantități mici pe care să le puteți utiliza imediat.

citește și

 • Este necesar să tăiați rubarba toamna?
 • Rubarba are nevoie de protecție pentru a ierni?
 • Rubarba este un fruct sau o legumă?

Înghețați rubarba

Rubarba poate fi înghețată pentru un an bun. Cu cât este depozitat mai mult timp, cu atât își pierde mai mult aroma, motiv pentru care cel mai bine este să îl utilizați cel târziu după șase luni

Înghețați rubarba pas cu pas

 1. Pregătiți rubarba spălând-o, îndepărtând frunzele și capetele tari ale bețelor.
 2. Dacă este necesar, puteți curăța rubarba slăbind fibrele lemnoase cu un cuțit mic și îndepărtându-le pe lungime.
 3. Tăiați bucățile de rubarbă pregătite.
 4. Pentru a păstra culoarea rubarbei când este înghețată, lăsați-o în apă clocotită timp de trei minute și înmuiați-o în apă cu gheață. Cu toate acestea, rubarba poate fi congelată și crudă.
 5. Așezați bucățile de rubarbă una lângă cealaltă pe o scândură de lemn și așezați-le în congelator *** pentru câteva ore. Acest lucru va preveni congelarea bucăților într-o bucată.
 6. Așezați bucățile de rubarbă pre-congelate în pungi pentru congelator, pe care le veți apăsa din aer înainte de sigilare. Alte containere sigure la congelator, care se închid bine, sunt, de asemenea, potrivite pentru depozitare.
 7. Scoateți întotdeauna cantitatea necesară de rubarbă din congelator și consumați-o complet după cel mult un an.

Reduceți rubarba

Există mai multe moduri de a păstra rubarba prin fierbere:

 • Fierbeți rubarba în apă cu zahăr: Puneți rubarba curățată și tăiată în pahare, umpleți-o cu apă zaharată și fierbeți timp de o jumătate de oră la 90 ° C.
 • Compot de rubarbă de gătit: se sotează bucățile de rubarbă pregătite în puțină apă, se adaugă zahăr și condimente și se îngroașă cu amidon. Apoi umpleți în borcane sterile.
 • Gătit gem de rubarbă: Se amestecă bucățile curate de rubarbă cu zahărul conservant, se lasă să stea o oră, apoi se aduce la fierbere și după patru minute se toarnă în borcane sterile.
 • Reduceți sucul de rubarbă: Sucul de rubarbă folosind un storcător, un storcător sau un extractor de abur, dacă doriți, adăugați zahăr. Sucul aburit poate fi umplut direct în sticle sterile sau fiert sub formă de jeleu. Sucul de rubarbă crud, sucos, trebuie să fie fiert înainte de a fi îmbuteliat, pentru a-l menține stabil.