Păstrarea cartofilor în frigider - (K) o idee bună?

Condiții de depozitare a cartofilor

Trebuie să fie răcoros, întunecat, uscat și aerisit: apoi cartofii își păstrează bunul gust și pot fi păstrați luni întregi.

În acest caz, răcoros înseamnă că temperaturile cuprinse între 4 ° C și 10 ° C sunt optime pentru cartofi. La temperaturi mai ridicate, acestea germinează și se strâmbă, la temperaturi mai mici își schimbă negativ gustul. Cartofii cresc în întuneric și ar trebui depozitați în întuneric; altfel devin verzi și formează solanina otrăvitoare. Pentru a evita mucegaiul, atât camera de depozitare cât și recipientul de depozitare trebuie să fie bine ventilate. Cartofii sunt siguri într-un sac de iută permeabil la aer (8,28 EUR la Amazon *) sau într-o cutie de lemn.

citește și

  • Depozitați cartofii în mod optim chiar și fără pivniță
  • Depozitați varza roșie: la frigider, în pivniță sau la congelator
  • Depozitați varza chineză: la frigider, congelator sau în pivniță

Contra de a depozita cartofii în frigider

Doar una dintre condițiile importante de depozitare a cartofilor este îndeplinită în frigider: se păstrează la întuneric, dar la temperaturi foarte scăzute și fără ventilație adecvată. Deci, se poate întâmpla cu ușurință ca cartofii să crească mucegai, deoarece sertarul pentru legume este prea umed pentru ei. În plus, temperatura din majoritatea frigiderelor nu poate fi reglată suficient pentru a asigura o temperatură constantă peste 4 ° C. La temperaturi sub aceasta, tuberculii își transformă amidonul în zahăr, ceea ce îi face să aibă un gust foarte neplăcut.

Alternative la depozitarea în frigider

  • Compartimentul de pivniță / zona de pivniță: Temperatura optimă pentru depozitarea cartofilor se află într-un așa-numit compartiment de pivniță sau zona de pivniță a frigiderului, care are câteva produse de înaltă calitate. Din păcate, circulația adecvată a aerului nu este garantată acolo, motiv pentru care ar trebui să vă asigurați că păstrați numai cartofi bine uscați în el. Verificați periodic creșterea mucegaiului.
  • Balcon: Într-o cutie de lemn izolată cu paie, puteți depozita cartofi pe balcon sau terasă pe tot parcursul anului. Paiul compensează fluctuațiile de temperatură și împiedică pătrunderea înghețului în timpul iernii.
  • Larder: Cartofii nu durează luni întregi într-o cămară neîncălzită, dar pot dura câteva săptămâni. O bună ventilație poate fi garantată acolo, dar temperaturile de depozitare sunt prea mari pentru cartofi. Pentru a inhiba germinarea și a proteja cartofii de lumină, acoperiți-i cu un sac de hârtie sau hârtie.