Plantarea strugurilor sălbatici - un ghid de plantare

Ce locație preferă Wilde Wein?

Vinul sălbatic se simte ca acasă în locuri cât mai însorite și calde posibil - cu cât planta devine mai însorită, cu atât frunzele devin mai intense toamna. Puteți planta vinul sălbatic pe pereții casei, pergolele, pereții sau fațadele, deși ar trebui mai întâi să examinați cu atenție zidăria pentru eventuale fisuri - planta pătrunde rapid prin astfel de zone mici deteriorate și poate provoca daune considerabile.

citește și

  • Vin sălbatic - se poate folosi fructul viței-de-vie?
  • Vin sălbatic - așa se cultivă vița virgină în ghiveci
  • Vin sălbatic - este permisă cultivarea viței virgine pe balcon?

Ce condiții de sol sunt optime pentru vinul sălbatic?

Vinul sălbatic se simte deosebit de bine în solurile bogate în nutrienți, permeabile și ușor lutoase. În plus, substratul ar trebui să fie cât mai ușor umed, dar fără să se înghesuie.

Când este cel mai bun moment pentru a planta viță de vie sălbatică?

Plantați plantele tinere primăvara după sfinții de gheață sau la începutul toamnei. Practic, mărfurile containerizate pot fi plantate pe întreaga perioadă de vegetație, dar la mijlocul verii este adesea prea cald și uscat. Cu toate acestea, într-o zi mai rece cu un cer acoperit, plantarea ar trebui să fie posibilă și în plină vară.

Cum poți planta viță sălbatică?

Când plantați lângă pereții casei, asigurați-vă că solul este îmbogățit în mod corespunzător cu tala de corn (6,39 EUR la Amazon *) și / sau compost. În special în aceste locuri de plantare, solurile sunt adesea destul de sărace în nutrienți, datorită conținutului lor ridicat de calciu. Gaura de plantare ar trebui să fie de aproximativ două ori mai mare decât bila de rădăcină. Vinul sălbatic proaspăt plantat trebuie udat energic.

Care este distanța de plantare între vinul sălbatic?

Deoarece Wilde Wein nu numai că crește în înălțime, dar mai ales în lățime, ar trebui să plantați plante individuale la cel puțin doi metri distanță.

Vinul sălbatic are nevoie de un ajutor pentru alpinism?

În general, Wilde Wein este descris ca auto-urcat, dar acest lucru nu este adevărat în toate cazurile. Atât vinul sălbatic cu trei lobi, cât și cel cu cinci lobi au soiuri auto-urcătoare, cum ar fi soiuri care trebuie ghidate de fire etc.

Cum poate fi propagat vinul sălbatic?

Vă puteți propaga singur vinul sălbatic cu butași sau cu scufundări. Ambele sunt tăiate la sfârșitul verii / începutul toamnei și ar trebui, cel puțin în cazul butașilor, să fie iernate fără îngheț.

Când înflorește vinul sălbatic?

Viile sălbatice înfloresc în cea mai mare parte în iulie și august. Florile albe sunt în panicule libere.

Puteți recolta și prelucra boabele vinului sălbatic?

Adesea fructele de pădure ale vinului sălbatic sunt confundate cu cele ale viței de vie reale („struguri”), deși cele ale vinului sălbatic sunt din păcate necomestibile și uneori și ușor toxice.

sfaturi

Tăiați vinul sălbatic la sfârșitul verii pentru a preveni răspândirea liberă. Mai presus de toate, trebuie să vă asigurați că alpinistul cu creștere rapidă nu crește de-a lungul jgheaburilor, obloanelor, țevilor etc. și nu le deteriorează.