Cactus de Crăciun - de ce frunzele limpede? (Schlumbergera)

Cauzele agățării frunzelor pe cactusul de Crăciun

Dacă cactusul de Crăciun își lasă frunzele să atârne moale sau dacă se încrețesc, mulți pasionați de grădinărit cred că cactusul nu a fost udat suficient. Opusul este adevărat.

citește și

  • Frunzele calathea sunt căzute - de ce este asta?
  • Transplantarea cactusului de Crăciun - cât de des este necesară repotarea?
  • Solul potrivit pentru cactusul de Crăciun

Membrele căzute sau ridate sunt cauzate de umezeala excesivă a balotului sau chiar de apariția apei. Prin urmare, turnarea nu este soluția pentru a preveni șchiopătarea.

Ar trebui să transferați un cactus de Crăciun cu frunze căzute. Scoateți-l din oala veche și clătiți vechiul substrat cât mai complet posibil. Apoi plantați-l în sol de cactus proaspăt și uscat.

Se toarnă cu un instinct sigur

Cactusul de Crăciun apreciază umiditatea ridicată, dar nu tolerează apariția apei. Pentru ca frunzele sale să nu cadă, trebuie să vă asigurați că rădăcina rămâne uscată. Așa că udați-o cu ușurință. O înghițitură mică de apă pe săptămână este de obicei suficientă. În niciun caz nu ar trebui să rămână apa în farfurie sau plantator.

Asigurați-vă că substratul este frumos și slăbit și creați un canal de scurgere în fundul vasului. Pentru a crește umiditatea, pulverizați-o ocazional cu apă cu conținut scăzut de var sau, chiar mai bine, cu apă de ploaie.

O locație bună pentru cactusul de Crăciun

  • Luminos
  • nu prea însorit
  • protejat de curenți de aer
  • umiditate suficient de mare

De îndată ce florile s-au format toamna, asigurați-vă că cactusul de Crăciun nu mai primește nicio lumină seara. Dacă este posibil, nu ar trebui să mai mutați cactusul, deoarece florile se aliniază la lumină și pur și simplu cad, dacă sunt întoarse prea des.

sfaturi

Dacă cactusul de Crăciun nu înflorește, este pentru că nu a putut să se odihnească după perioada de înflorire. Ar trebui să-l puneți într-un loc mai rece timp de trei luni - de preferință afară. De asemenea, puteți stimula înflorirea păstrând-o foarte întunecată timp de șase săptămâni, cu puțină udare.