Îngrijirea copacilor Litchi - așa prosperă

Locația potrivită

Lycheele au nevoie de multă lumină, deși răsadurile și plantele tinere nu pot tolera soarele aprins. Cel mai bine este să alegeți o locație luminoasă și caldă. Ar trebui să instalați lămpi UV suplimentare, mai ales în lunile de toamnă și iarnă, deoarece este pur și simplu prea întunecat pentru plantele subtropicale în acest moment.

citește și

  • Cum să ai grijă în mod corespunzător de parul tău!
  • Cum să vă îngrijiți în mod corespunzător portocalul
  • Plantarea unui litchi - cum să crească un copac de litchi frumos

Condiții optime pentru arborele dvs. de litchi

  • luminos și cald tot timpul anului
  • Temperaturi nu mai mici de 12 ° C
  • umiditate crescută

În lunile fierbinți de vară, plantele se simt, de asemenea, foarte confortabile pe balcon sau în grădină. Cu toate acestea, o condiție prealabilă este o locație ușoară și protejată, iar litchii ar trebui să fie întotdeauna obișnuiți încet cu soarele aprins de amiază.

Substratul optim al plantei

Lycheele au nevoie de sol slab, sărac în nutrienți, ideal ușor acid cu o valoare a pH-ului de până la 7. Dacă solul este prea bogat, rădăcinile nu se pot dezvolta corespunzător. Este deosebit de important ca excesul de apă să curgă printr-un sistem de drenaj, deoarece planta nu poate tolera apariția apei. Reacționează cu vărsarea frunzelor și putregaiul rădăcinii. Dacă este posibil, utilizați un amestec de sol de ghiveci, nisip grosier și lut. De asemenea, puteți folosi solul de grădină. Dacă luați sol sau nisip din exterior, faceți-l fără germeni înainte de plantare. Acest lucru se face prin încălzirea în cuptorul cu microunde (aproximativ 15 minute la cel puțin 160 ° C).

Udare și fertilizare corespunzătoare

Licheiul tău cultivat acasă îi place umed, dar nu umed. Arborele trebuie udat regulat, dar doar puțin. Lăsați stratul superior de sol să se usuce înainte de a uda din nou.

Cum se toarnă corect

  • Folosiți apă de ploaie.
  • Apa trebuie să conțină puțin sau deloc var.
  • Udați planta uniform și regulat, dar doar puțin.

De asemenea, ar trebui să fiți economic atunci când vine vorba de îngrășăminte. Plantele tinere litchi au nevoie de cantități mici de îngrășăminte începând cu a treia lună de viață, cel mai devreme, prin care ar trebui să recurgeți la îngrășământ lichid foarte diluat. Cu toate acestea, îngrășământul organic este mai bun, deoarece nu conține sare. Fertilizați la fiecare patru până la șase săptămâni cel mult, dar deloc în lunile de iarnă.

Sfaturi și trucuri

Deoarece copacii de litchi cresc în mod natural foarte încet - pauzele de creștere de câțiva ani sunt normale - nu este nevoie să vă tăiați puieții. De asemenea, își va pierde din când în când un impuls. Singura excepție: lăstarii bolnavi sau morți trebuie desigur înlăturați.

Copac LED Willy, 100x35x35 cm, plastic și metal, negru 29,99 EUR Cumpărați de la Pötschke