Recoltarea fasolei - când și cum o faci?

Vremea recoltei

Prima recoltare de fasole începe în iulie. Dacă vă decideți să semănați fasole a doua oară, puteți recolta chiar până în octombrie. Puteți afla dacă fasolea dvs. franceză, fasole sau fasole de foc sunt coapte atingând și rupând păstăile de fasole.

citește și

  • Fasolea crudă este otrăvitoare
  • Fasole din propria grădină - așa funcționează însămânțarea
  • Congelarea boabelor galbene - aceste opțiuni sunt disponibile

Așa funcționează recolta

Fasolea este culeasă cu atenție manual. Fructele tinere sunt recoltate înainte ca germenii să împingă prin păstăi. Poate fi cules la fiecare două-trei zile.

Culesul frecvent promovează formarea de lăstari noi și crește randamentele. Dacă doriți să folosiți fasolea ca fasole uscată, lăsați-le să se coacă.

Creșteți randamentul

Datorită sezonului lor scurt de creștere, fasolea poate fi semănată până la sfârșitul lunii iulie. Deci, le puteți crește de două ori la rând în același loc sau puteți folosi un pat care a fost recoltat devreme, de exemplu, din cartofi noi, din nou în același an.

Câștigând semințe

Dacă doriți să obțineți semințe din recolta dvs., lăsați niște fasole să se coacă complet. Dacă devine albă, scoateți fasolea și închideți-le într-un loc cald și uscat. Scoateți miezurile din păstăile uscate, care sunt așezate una lângă cealaltă pentru a se usca.

Depozitați fasolea

Fasolea proaspătă, fragedă, are cel mai bun gust. În niciun caz nu trebuie consumate crude. Fasolea crudă este otrăvitoare. Leguminoasele pot fi consumate în condiții de siguranță când sunt fierte.

Dar mai ales nu toate fasolea poate fi folosită simultan. Perioada lor de valabilitate poate fi prelungită prin fierbere, congelare și uscare. Cel mai bun mod de a păstra aroma și vitaminele este prin congelare. Fasolea se albeste pentru scurt timp înainte de congelare.

Ce se întâmplă cu planta?

Dacă planta a fost ferită de boli și dăunători, planta plantei este pusă pe compost. Rădăcinile pot rămâne în sol până când sunt săpate toamna și continuă să-l îmbogățească cu azot.

Sfaturi și trucuri

Fasolea poate fi, de asemenea, tăiată din tendoane cu foarfece ascuțite. Dar vă rog, astfel încât lăstarii și florile să nu fie deteriorate.