Originea aloe vera - unde este acasă?

Origine și distribuție

Aloe vera aparține genului Aloes din subfamilia familiei Affodill (Asphodeloideae). Plantele de aloe erau deja utilizate în medicină și ca tămâie în mileniul 2 și 3 î.Hr. în India și Babilonia. Lemnul maro închis, parfumat al aloei, care a fost mestecat pentru respirație în timpuri străvechi de către greci și romani și mai târziu și în Bizanț, a fost deosebit de apreciat și plătit scump. Chiar și atunci, aloe era folosită la fabricarea unguentelor fine.

citește și

  • Temperatura corectă pentru aloe vera
  • Aloe vera înseamnă aloe adevărată
  • Aloe vera - cel mai cunoscut tip de aloe

Aloe a venit în Europa prin arabi în timpul cruciadelor. În Evul Mediu a fost cultivată ca plantă vindecătoare în grădinile mănăstirii. Aloe apare în literatura anglo-saxonă încă din secolul al X-lea și în farmacopeile germane încă din secolul al XII-lea. Sucul amar era folosit în producția de bere ca înlocuitor al hameiului și ca remediu pentru arsuri în secolul al XIX-lea.

Utilizarea și țara de cultivare

Gelul, care se obține din frunzele adevăratului aloe vera, este utilizat la fabricarea produselor cosmetice, a suplimentelor alimentare și dietetice și a farmaciei. Din acest motiv, aloe vera este cultivată în scopuri comerciale în multe clime tropicale și subtropicale:

  • Sudul SUA, Mexic, Caraibe,
  • Africa,
  • Spania și Insulele Canare,
  • India.

De asemenea, puteți folosi frunzele de aloe din interior pentru arsuri, răniri și iritații ale pielii. Are un efect răcoritor, calmant, antiinflamator și antiseptic.

Sfaturi și trucuri

Speciile de aloe în creștere sălbatică au fost protejate de Convenția de la Washington privind speciile pe cale de dispariție din 1973.