Florile de ardei iute - fapte interesante despre splendoarea frumoasă

De ce trebuie să cedeze floarea regală?

Grădinarii de chili numesc floarea regală prima floare a unei plante. Se naște dintr-o ramură Y și se străduiește să dezvolte primul pod acolo. Dacă doriți o plantă mică, compactă, cu mini păstăi, nu atingeți floarea regală.

citește și

  • Maximizarea ardeiului iute - nu esențial - totuși util
  • Pot turna ardei iute cu apă de la robinet?
  • Cum se pudrează ardeiul iute pentru semințele cu o singură origine

Dacă vrei să câștigi înălțime; doresc să atragă o grămadă densă de flori și păstăi voluminoase, floarea regală nu trebuie să rămână pe plantă. Fie tăiați, fie izbucniți această primă floare dacă ardeiul nu o aruncă singură.

Flori de chili autopolenizate pentru semințe neadulterate

În cultivarea comercială a ardeilor iute, Oficiul Federal pentru Soiuri de Plante urmărește cu strictețe menținerea purității soiului. Grădinarii hobby, pe de altă parte, sunt responsabili pentru semințele neadulterate dacă doresc să le folosească pentru înmulțire și cultivare. Florile de ardei iute joacă un rol central în acest proces.

Polenizarea încrucișată nedorită este prevenită în mod fiabil prin polenizarea mâinilor:

  • Deschideți floarea închisă cu atenție cu o pensetă
  • folosiți o perie de păr pentru a transfera polenul de la o floare la alta
  • acoperiți fiecare floare polenizată cu tifon respirabil

Este esențial să rețineți că utilizați o perie separată pentru fiecare soi. Pentru ca albinele ocupate să nu vă saboteze eforturile în aer liber sau în seră, înfășurați complet plantele de ardei iute în plase închise.

De ce cad florile de ardei iute?

Un apel de ajutor răsună în comunitatea grădinari de ardei iute atunci când o plantă își varsă din nou florile. Acesta este un proces complet natural dacă fertilizarea nu a avut loc. Insectele ca polenizatori sunt pur și simplu absente din cultura interioară.

Dacă florile de chilli cad în ciuda inseminării artificiale, există neglijență în îngrijirea lor. Bilele uscate provoacă, de asemenea, vărsările de flori, la fel ca înfundarea. Dacă temperaturile sub 19 grade Celsius predomină în timpul și după polenizare, florile își iau la revedere.

Sfaturi și trucuri

Florile de chili pot fi uscate perfect. Pur și simplu așezați pe o farfurie și acoperiți-o cu hârtie de copt. Așezați o altă farfurie deasupra care va comprima florile. Uscați la cuptorul cu microunde la cea mai mare setare. Florile uscate fac un decor sensibil de masă atunci când vă serviți felurile de ardei iute.