Cianamida de calciu împotriva buruienilor - cum să o utilizați corect

Ce este cianamida de calciu?

Acest îngrășământ este oferit și sub denumirea „Perlka”. Conține aproximativ 20% azot sub formă de cianamidă de calciu (CaCn2). Conținutul de var este de aproximativ 55%, plus o cantitate mică de nitrați.

citește și

  • Lana ajută cu adevărat împotriva buruienilor și cum este așezată?
  • Cianamida de calciu - prevenirea mușchiului în peluză
  • Ajută îngrășămintele de fier împotriva buruienilor?

Anumite microorganisme și apa disponibilă în sol transformă cianamida de calciu în substanțe disponibile plantelor. În primul rând, se produce var stins și cianamidă foarte toxică, solubilă în apă. Această substanță este responsabilă de efectul erbicid al îngrășământului. În termen de două săptămâni, acesta este transformat de microorganisme în uree inofensivă și în cele din urmă în nitrați. Nu mai există reziduuri pe pământ.

Ce se înțelege prin var neîngrădit?

Acesta este oxidul de calciu, care este utilizat în agricultura profesională pentru îmbunătățirea solurilor grele. Nu este ușor de utilizat datorită efectului său caustic puternic. Dacă intră în contact cu ochii, varul necuplat poate duce la orbire și, dacă este utilizat necorespunzător, poate afecta viața solului. În calitate de grădinar pasionat, ar trebui să vă abțineți de la utilizarea acestuia.

Cum folosesc cianamida de calciu ca erbicid?

Când calcați podeaua, cu siguranță ar trebui să acordați atenție următoarelor puncte:

  • Urmați dozajul imprimat pe ambalaj.
  • Distribuiți granulele uniform pe toată suprafața.
  • Solul sau peluza nu trebuie să fie prea umede.
  • Nu utilizați produsul pe plante puternic slăbite sau pe zone de iarbă proaspăt semănate.
  • Asigurați-vă că purtați mănuși de protecție și nu inspirați niciodată urmele agentului.

Dacă este utilizat corect, produsul pătrunde în jur de doi până la trei centimetri în sol și distruge în mod fiabil rădăcinile puțin adânci, răsadurile și plantele tinere.

Când pot folosi cianamida de calciu?

Perlka poate fi răspândit în grădină din martie până în septembrie. Primăvara ar trebui să o aplicați cu două săptămâni, vara cu cel puțin o săptămână înainte de plantarea planificată. Acesta este timpul necesar, în funcție de temperatură, pentru descompunerea toxinelor.

Dacă doriți să utilizați preparatul pe culturi existente, ar trebui să faceți acest lucru cu prudență. Supradozajul poate provoca daune masive plantelor.

Dacă fertilizați gazonul cu acest agent, chiar și cele mai mici suprapuneri cu împrăștierea pot avea ca rezultat nu numai mușchi și buruieni, ci și plantele de gazon sunt distruse în aceste zone. Plantele tinere și legumele proaspete pot muri, la fel și buruienile nedorite.

sfaturi

În câțiva ani, nudibranhii devin o adevărată pacoste. Cianamida de calciu acționează atât împotriva melcilor eclozați, cât și a puietului lor. Doar 30 de grame de cianamidă de calciu pe metru pătrat sunt suficiente aici. Repetați aplicația după câteva săptămâni.