Paianjenul infestat de acarieni - Ce poți face?

Acarienii păianjen iubesc oleandrii

În general, acarienii nu sunt deosebit de pretențioși în legătură cu culturile lor alimentare. Anumite plante, cu toate acestea, sunt deosebit de comune. Una dintre aceste plante preferate este oleanderul, care pare a fi un adevărat tratament pentru animale. O infestare cu greu poate fi evitată, la urma urmei, arahnidele sunt în aer și sunt suflate peste tot cu ea. Oleandrele care sunt iernate în condiții calde și uscate și exemplarele care se află în locuri calde și adăpostite (de exemplu la soare pe peretele casei) sunt deosebit de expuse riscului. Pe de altă parte, oleandrii independenți sunt rar infestați.

citește și

  • Frunze gri pe oleander - adesea o indicație a acarienilor păianjen
  • Oleanderul inspiră o înflorire de lungă durată
  • Ajutor, frunzele de oleandru se rostogolesc! Ce sa fac?

Preveniți eficient infestarea cu acarieni

Puteți preveni infestarea cu acarieni într-o anumită măsură. Deoarece animalele preferă un climat uscat și cald, trebuie doar să vă asigurați o umiditate ridicată sau o ușoară adiere. Oleandrii ar trebui protejați, dar în zilele toride de vară este mai bine să îndepărtați găleată de peretele casei și să o lăsați liberă. Pulverizați oleanderul în mod regulat cu ajutorul unei sticle de pulverizare, astfel încât frunzele să fie umede. Iarna, oleanderul nu trebuie să stea într-un living cald, ci să ierneze la aproximativ cinci grade Celsius într-un loc luminos și fără îngheț. Nu uitați să udați planta o dată pe săptămână iarna.

Așa scapi de acei acarieni enervanți

Remediile specializate disponibile de la comercianții cu amănuntul specializați pot ajuta împotriva acarienilor păianjen - sau a unor remedii casnice încercate și testate, ale căror ingrediente sunt cu siguranță în bucătăria dvs. În cazul unei ușoare infestări - și dacă oleanderul nu este încă prea mare - puteți pulveriza viguros planta cu apă și apoi puneți o pungă de plastic peste ea. Umiditatea de sub pungă ucide în mod fiabil acarienii. Sprayurile pe bază de ulei de rapiță, care sunt utilizate în principal pentru a uda partea inferioară a frunzelor, s-au dovedit, de asemenea, reușite.

sfaturi

Dacă pulverizați regulat oleanderul cu apă și apoi aruncați o privire foarte atentă, puteți observa infestarea cu acarieni într-un stadiu incipient datorită picăturilor de apă care sclipesc în pânzele fine.