Cum să recunoașteți mușețelul real - caracteristici și multe altele

Colectează mușețelul

Mușețelul este răspândit în toată Europa și crește atât la înălțimi montane de până la aproximativ 1.600 de metri, cât și în câmpiile nordice ale Germaniei. Puteți găsi planta care crește rapid, în locații însorite și calde, la marginea câmpurilor, pe marginea drumurilor, pe pajiști și câmpuri, pe pereți, terenuri pustii și moloz. Cu toate acestea, este important să nu colectați neglijent mușețelul sălbatic, deoarece multe câmpuri și pajiști sunt tratate cu pesticide și alte substanțe chimice dăunătoare. Mușețelul tratat în acest mod nu poate fi folosit ca plantă medicinală și nici plantele care cresc în apropierea drumurilor aglomerate.

citește și

  • Mușețel de câine - extrem de otrăvitor sau greu otrăvitor?
  • Țineți ochii deschiși în timp ce colectați - diferite specii de mușețel sunt foarte asemănătoare
  • Profilul plantei: adevăratul mușețel

Momentul potrivit de recoltare

Timpul de înflorire a mușețelului durează din mai până în septembrie, prin care ar trebui să colectați capetele de flori încă din iunie / iulie - conținutul uleiurilor esențiale valoroase este cel mai mare atunci când florile au avut deja timp să se coacă, dar nici nu sunt prea coapte. Puteți recunoaște momentul optim în care aproximativ două treimi din populația de mușețel este deja în floare, dar câțiva muguri sunt încă închise.

Caracteristicile mușețelului real

Puteți distinge mușețelul real de alte tipuri de mușețel prin următoarele caracteristici tipice:

  • Înălțimea de creștere până la aproximativ 50 de centimetri, în funcție de natura solului, de asemenea, mai puțin posibilă (multe specii de mușețel de câine sunt semnificativ mai mari)
  • un miros puternic de mușețel (spre deosebire de mușețelul fals foarte asemănător, dar inodor)
  • o bază de flori concavă și curbată cu frunze căzute
  • frunze de limbă aranjate liniar cu margini netede (în special frunzele de mușețel au o ușoară zimțare)

Cea mai importantă distincție este următoarea: Utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia o bază de flori de sus în jos. ar trebui să fie mai mult sau mai puțin gol în interior. Atât mușețelul fals, cât și mușețelul câinelui au baze de flori destul de plate, umplute.

Sfaturi și trucuri

Pentru a preveni confuziile și pentru a evita contaminarea cu pesticide și altele asemenea, cultivă mușețel adevărat în propria grădină. De asemenea, puteți colecta pur și simplu capete de flori coapte în natură și pur și simplu aruncați-le în grădină - practic vor însămânța singure.

IJA