Menta are afide - Ce poți face?

Verificați periodic menta pentru păduchi

Păduchii sunt foarte frecvenți în menta. Prin urmare, ar trebui să vă verificați plantele cât mai regulat posibil, astfel încât să puteți face ceva cu privire la dăunători prima dată când apar.

citește și

  • Boli de mentă - Ce să facem în legătură cu aceasta
  • Efectele secundare ale mentei
  • Hibernează menta în aer liber sau pe balcon

Infestarea cu păduchi poate fi văzută cu ochiul liber. Vedeți micile fantome târâtoare, care din păcate pot zbura și ele, în partea de sus și de jos a frunzei. Frunzele sunt acoperite cu o masă lipicioasă.

Deoarece menta este folosită în bucătărie, ar trebui să recurgeți la mijloace biologice și să nu utilizați substanțe chimice de eliminare a afidelor. Planta nu poate fi consumată săptămâni după aceea.

Mijloace biologice de combatere a păduchilor

  • Stoc de urzică
  • Apa cu sapun
  • Prepararea tutunului
  • Hoteluri cu insecte
  • Gărgăriță

Cu infestare ușoară

Ridicați afidele cu mâna sau spălați-le cu apă dintr-o sticlă de pulverizare. Jetul trebuie să fie puțin mai puternic, deoarece păduchii sunt destul de strânși.

Cu infestare severă

Dacă plantele sunt prea puternic infestate, puteți prepara din urzici, tutun sau apă cu săpun. Tratamentul trebuie repetat de mai multe ori pentru a fi eficient. Apoi ar trebui să așteptați două până la trei săptămâni înainte de recoltare.

Pune ierburi proaspete de urzică - fără flori! - timp de două zile în apă rece. Apoi strecurați infuzia și pulverizați frunzele infectate cu ea. Prepararea tutunului poate fi făcută în același mod.

Pentru apa cu săpun, utilizați săpun de caș. Detergenții nu sunt potriviți. Dizolvați săpunul în apă și umpleți leșia în sticla de pulverizare.

Prevenirea afidelor

Alte insecte, cum ar fi șireturile și buburuzele, sunt cea mai bună protecție. Așezați insectele benefice din grădină prin agățarea hotelurilor de insecte lângă menta.

Sfaturi și trucuri

Căutați trasee de furnici în grădină. Furnicile păstrează fermele de păduchi pe menta. Descompuneți pasarelele pentru a preveni furnicile să aducă păduchi noi pe menta și îndepărtați orice cuiburi de furnici în apropierea paturilor dvs. de legume și plante medicinale.

Ce