Măslinul pierde frunze - care poate fi motivul?

Vărsarea frunzelor are multe cauze

Măslinul este de fapt un copac veșnic verde, adică nu își schimbă frunzele în funcție de anotimp așa cum îl cunoașteți din foioasele native de aici. Deci, dacă măslinul tău aruncă mai multe frunze sau dacă devin galbene, micul tău copac nu se va simți bine. Cu toate acestea, ceea ce lipsește de fapt în arborele dvs. nu este atât de ușor de aflat. Noi te vom ajuta!

citește și

  • Ajutor! Măslinul meu s-a uscat! - Poți face asta acum
  • Aveți grijă corespunzător de măslinul din oală
  • Este mai bine să păstrați măslinul din Germania în găleată

Posibile motive pentru care frunzele se varsă

Dacă măslinul aruncă frunze, ar putea exista mai multe cauze în spatele acestuia.

  • Lipsa luminii, mai ales iarna
  • iernare greșită (prea caldă, prea rece, prea multă apă, prea puțină apă ...)
  • prea multă apă / gălăgie (ca urmare, rădăcinile putrezesc)
  • prea puțină apă (se toarnă din când în când chiar și iarna!)

Asigurați-vă că există suficientă lumină

În principiu, măslinele sunt plante foarte ușor de întreținut, care nu se supără atât de ușor pe proprietarul / deținătorul lor. Cu toate acestea, au absolut nevoie de soare - și mai ales iarna! Prin urmare, locurile întunecate, cum ar fi pivnițele, nu sunt potrivite pentru iernat sau ar trebui utilizate doar ca soluție de urgență pentru o perioadă scurtă de timp. Este mai bine să așezați vasul într-un loc luminos, dar răcoros, cum ar fi o seră sau o casă de scări. Cu toate acestea, deoarece multe soiuri de măsline nu pot tolera curenții de aer, ar trebui să vă asigurați și o zonă fără curenți. Bine protejat într-un colț luminos, măslinul tău ar trebui să se simtă confortabil.

Se toarnă măslinele în mod corespunzător

În casa măslinilor este destul de uscat, doar în ierni plouă puțin mai mult. În plus, măslinele care tocmai au fost plantate pot dezvolta rădăcini foarte adânci și ramificate cu ajutorul cărora pot obține cea mai mică cantitate de umiditate din sol. Din acest motiv, nu trebuie să udați măslinele prea des, deoarece rădăcinile sunt foarte sensibile la prea multă umiditate și apoi încep să putrezească. Deci, dacă măslinul își varsă frunzele, ar trebui să verificați în mod ideal substratul și rădăcinile pentru a nu se înăbuși sau a semne de putregai. În acest caz, puneți planta în substrat proaspăt și îndepărtați cu grijă (!) Rădăcinile putrezite. Iarna, în special, ar trebui să fie suficient să o udăm aproximativ o dată la două săptămâni. Solul ar trebui să fie uscat înainte de a uda din nou.

Sfaturi și trucuri

Măslinele preferă să ierneze la temperaturi cuprinse între opt și zece grade Celsius. Din acest motiv, își pierd adesea frunzele atunci când au fost lăsate afară pentru vară și sunt aduse în cele din urmă în sufrageria încălzită iarna. La temperaturi mai ușoare de iarnă, vă puteți lăsa măslinul - bine ambalat și ferit de îngheț - într-un colț protejat (de ex. Pe peretele casei) afară.