Îngrijirea strugurilor - așa prosperă cel mai bine

Cum ud în mod corespunzător o viță de vie?

Dacă ajustați alimentarea cu apă a viței de vie la vârsta și locația sa, această prudență aduce o contribuție semnificativă la creșterea vitală. Cum se toarnă corect:

  • Udați vițele tinere bine la fiecare 2 până la 3 zile în primele 6 săptămâni
  • Udați plantele bine cultivate în caz de secetă prelungită
  • suprafața substratului trebuie să se usuce bine între ele

citește și

  • Când este timpul de plantare pentru viță de vie?
  • Vița de vie prosperă chiar și pe balcon - așa funcționează
  • Cum să țineți dăunătorii departe de viță de vie

Trebuie fertilizate vița de vie?

Deoarece viile îngrijite profesional sunt tăiate brusc în fiecare an, au o mare nevoie de nutrienți. Fertilizați plantele la fiecare 2 săptămâni din martie până în septembrie cu compost, bărbierit de corn (6,39 EUR pe Amazon *) sau guano. (10,44 € la Amazon *) Îngrășămintele lichide organice sau bețele de îngrășământ se aplică de preferință în găleată. (1,45 € la Amazon *)

Ce boli pot amenința o viță de vie?

Dacă există probleme de sănătate în cultivarea vinului, făinarea este de obicei cauza. Această boală fungică răspândită se manifestă printr-un strat alb neplăcut pe frunze, lăstari și struguri. Un model similar de daune poate fi văzut în mucegaiul pufos și mucegaiul cenușiu. Dacă vremea ploioasă umedă și rece predomină în timpul înfloririi în mai și iunie, vița de vie este pusă în pericol de irigare.

Ce dăunători afectează vița de vie?

Centrul de combatere a dăunătorilor pe viță de vie sunt trei candidați care s-au specializat în acest tip de plantă. În primul rând, ar trebui menționată aici filoxera, care a cauzat daune catastrofale în trecut. Deoarece toate soiurile de struguri sunt acum altoite pe baze americane rezistente, această ciumă este sub control. Acarianul varicelei și vița de vie, pe de altă parte, prezintă un potențial de risc mai mic.

Când trebuie tăiate vița de vie?

Cheia unei îngrijiri reușite este tăierea abilă. Această tăiere merge mână în mână cu creșterea intenționată a viței de vie pe ajutorul său de urcare. Momentul perfect este sfârșitul lunii februarie / începutul lunii martie. Vara, în lunile iunie și august, urmează tăierea verde, care se concentrează în special pe subțierea țintită.

Sfaturi și trucuri

Dacă doriți să luați cu voi viile îngrijite cu dragoste atunci când vă mutați, acest lucru este complet posibil. Cu cât vița de vie este mai tânără, cu atât sunt mai mari șansele transplantului cu succes. În mod ideal, alegeți o zi la sfârșitul lunii februarie / începutul lunii martie pentru acțiune, pentru a reduce la minimum stresul asupra plantelor.

GTH

Colecție de struguri de masă fără semințe 32,38 EUR Cumpărați la baldur struguri de masă fără semințe 'New York®' 12,7 EUR Cumpărați la baldur struguri de masă fără semințe 'Venus® ' 11,28 EUR Cumpărați la baldur