Tisa pierde ace - cauze și măsuri (Taxus)

Tisa pierde ace - care sunt cauzele?

  • Vărsarea naturală a acului
  • Boli
  • Dăunători
  • Atac fungic
  • Erori de îngrijire

La fiecare patru până la șapte ani proprietarii de grădini se plâng că tisa are nevoie de o mulțime de ace. Adesea întregul pământ de sub copac este acoperit. Dacă ace cad, mai ales în interiorul tisa, este o cauză naturală. Tisa aruncă apoi acele vechi.

citește și

  • Ce boli provoacă ace galbene ale copacului
  • Tisa se usucă - de ce și cum o puteți preveni?
  • Tisa devine maro - cauze și prevenire

Bolile tisa sunt foarte rare și se datorează în principal îngrijirii incorecte.

Dacă ace proaspete devin de asemenea maronii sau galbene și sunt aruncate, ar trebui să fii cu siguranță atent la dăunători sau infecții fungice.

Recunoașteți infestarea dăunătorilor pe tisa

Păduchii, în special insectele de scară, sunt mai frecvente. Deși puteți vedea păduchii cu ochiul liber, păduchii sunt foarte mici. Atenție la urmele de furnici care duc la trunchiul tisa. Sunt un semn al infestării cu păduchi.

Boli fungice ale tisa

Infestarea cu ciuperci duce la risipa de ac mai rar. De obicei ace devin galbene și moi. Tratați o infestare fungică prin tăierea copacului.

Tisa are nevoie de ace puternice pentru că s-a uscat

O problemă mai frecventă cu îngrijirea copacului este seceta. Arborele evaporă multă apă prin ace. Dacă nu obține suficientă umiditate în perioadele uscate, ace se usucă și cad.

Acest lucru este valabil și pentru iarnă. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți și la copacii din grădină în zilele de iarnă fără îngheț.

Copacii mai în vârstă nu necesită, de obicei, nicio îngrijire suplimentară. Vă puteți îngriji foarte bine datorită rădăcinilor lungi și adânci. Doar copacii mai tineri și proaspăt plantați trebuie udați și fertilizați în mod regulat.

sfaturi

Un tisa slăbit suferă deosebit de rău de boli și dăunători. Asigurați-vă că tisa primește substanțe nutritive suficiente prin adăugarea de îngrășăminte. Apă în perioade foarte uscate, fără apăsări de apă.